Game of Thrones: Γιατί δεν έσπασε το σπαθί του Τζον Σνόου

default image

Ενόψει του 9ου επεισοδίου του Game of Thrones, θυμόμαστε όσα έγιναν στο προηγούμενο και ψάχνουμε την απάντηση σε ένα ερώτημα, κάθε φίλου του Τζόν Σνόου. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από το σπαθί του. ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS (Vids)

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Στο 8ο επεισόδιο του Game of Thrones V, παρακολουθήσαμε την επική μάχη στο Χάρντχόουμ, όπου οι άνδρες της νυχτερινή φρουράς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αρχηγούς των Άλλων, μεταξύ των οποίων και με τον βασιλιά τους.

Μέσα στα διάφορα συναρπαστικά, που είδαμε ( πατάτε με δικιά σας ευθύνη, λόγω SPOILERS), είχαμε και τη μονομαχία του Τζον Σνόου με έναν από τους αρχηγούς, ο οποίος ήταν σχεδόν βέβαιος ότι θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία.

Ο Άλλος χτυπάει με το σπαθί, ο ανθρωπάκος βλέπει το σπαθί του να γίνεται κομμάτια και μετά βλέπει και τα χιονισμένα ραδίκια ανάποδα.

Αυτή τη φορά όμως δεν έγινε έτσι. Όταν ο Άλλος χτύπησε τον Τζον Σνόου, το Γαμψώνυχο, το σπαθί του Άρχοντα Διοικητή, δεν έσπασε. Ο Τζον εκμεταλλεύθηκε την έκπληξη του αντιπάλου του και τον έκανε κομματάκια.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Και μήπως είναι και η λύση απέναντι στους αθάνατους; Προφανώς και είναι.

Μην ξεχνάς ότι κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα  μέσα από τα κανάλια Novacinemaπροβάλλονται ταυτόχρονα με την την Αμερική τα καινούρια επεισόδια της σειράς σε prime time Κάθε Δευτέρα στις 22:00. Kαι αν δεν θες να χάνεις κανένα στιγμιότυπο του Game of Thrones, η δική μου συμβουλή είναι να γράφεις τα επεισόδια από πριν για να τα βλέπεις εσύ όποτε θέλεις.

Ένα δώρο από τη Βαλύρια

 

Δεν υπάρχει όπλο, που να εξοντώνει οριστικά τους Άλλους, πέρα από αυτά που έχουν φτιαχτεί από Βαλυριανό Ατσάλι ή από Δρακόγυαλο.

Το Βαλυριανό Ατσάλι, εφευρέθηκε στη Βαλύρια, πριν τον Όλεθρο, που την κατέστρεψε και άφησε πίσω ερείπια (τα είδαμε στον φετινό κύκλο, στη διάρκεια του ταξιδιού του Τύριον).

Το συγκεκριμένο Ατσάλι φτιάχνεται με ξόρκια και μαγεία και τα σπαθιά από βαλυριανό είναι πιο κοφτερά, ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα. Το βασικό τους όμως χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να σκοτώσουν τους Άλλους.

Λόγω της καταστροφής της Βαλύρια, τα σπαθιά αυτά είναι σπάνια και στο Westeros τα κατείχαν οι μεγαλύτεροι οίκοι. Πέρναγαν από πατέρα σε γιο, χωρίς απαραίτητα να είναι γνωστό ότι από αυτά σκοτώνονται οι Άλλοι, που είχαν αιώνες να εμφανιστούν.

Επίσης είναι ελάχιστα, γιατί πολύ λίγοι οπλουργοί μπορούν να σφυρηλατήσουν σπαθιά, ακόμα και αν έχουν Βαλυριανό Ατσάλι και μάλιστα χωρίς ξόρκια. Επομένως ακόμα και αν τα έφτιαχναν δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσε κάποιος να σκοτώσει έναν WhiteWalker.

Το Γαμψώνυχο δόθηκε στον Τζον Σνόου, από τον Άρχοντα Διοικητή Μόρμοντ και ήταν ιστορικό κειμήλιο του Οίκου Μόρμοντ. Είπαμε παραπάνω ότι αυτά τα σπαθιά πέρναγαν από πατέρα σε γιο.

Ο γιος του Μόρμοντ, ο Σερ Τζόρα (που μαζεύει αχνιστές χυλόπιτες από την Νταινέρυς) είχε εξοριστεί από τα 7 Βασίλεια, επομένως ο Άρχοντας Διοικητής δεν είχε σε ποιον να το δώσει. Ο Τζον Σνόου, είναι μπάσταρδος, επομένως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τον Πάγο του Νεντ Σταρκ, το μακρύσπαθο από Βαλυριανό Ατσάλι.

Η συνάντηση Μόρμοντ-Σνόου, έδωσε στο Γαμψώνυχο το χέρι, που έψαχνε για τις μελλοντικές μάχες με τους Άλλους.

Μαζέψτε τα σπαθιά σας. Ο Χειμώνας ήρθε

Αυτή τη στιγμή στο Westeros, υπάρχουν τα εξής σπαθιά από Βαλυριανό Ατσάλι, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία της σειράς και την εξέλιξή της:

Ο Ορκοτηρητής: Ένα από τα δύο σπαθιά που δημιουργήθηκαν όταν ο Τάιγουιν Λάννιστερ αποφάσισε να λιώσει τον Πάγο του Νεντ Σταρκ. Ο Τζέιμι Λάννιστερ το έδωσε στην Μπρίεν, η οποία ανέλαβε να βρει τα κορίτσια της Σάνσα Σταρκ.

Ο Θρήνος της Χήρας: Το δεύτερο σπαθί, που φτιάχτηκε από το λιώσιμο του Πάγου. Το έδωσε ο Τάιγουν στον Τζόφρι σαν γαμήλιο δώρο. Ο Τζόφρι όμως μας άφησε χρόνους, τρώγωντας πίτα στο γάμο του και λογικά αυτή τη στιγμή το έχει ο Τόμμεν και κόβει σε σωστές μερίδες το φαγητό του, κρυμμένος στον πύργο του.

Ο Καρδιοθεριστής: Το προγονικό μεγάλο σπαθί που χρησιμοποιείται με τα δύο χέρια του Οίκου Τάρλυ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή του Άρχοντα Ράντυλ Τάρλυ.

Η Αρχόντισσα Φορλόρν: Το προγονικό σπαθί του Οίκου Κόρμπρεϋ, βρίσκεται στην κατοχή του Σερ Λυν Κόρμπρεϋ.

Η Κόκκινη Βροχή: Το σπαθί του Οίκου Ντραμ που κλάπηκε σε μια επιδρομή. Δεδομένου του ονόματος και του χρώματός του, είναι πιθανότατα το προγονικό σπαθί του Οίκου Ρέυν, που εξαφάνισε ο Τάιγουιν Λάννιστερ. Από τη σφαγή του Οίκου Ρέυν βγήκε και το τραγούδι Rayens of Castamere, που όλοι απολαύσαμε τρώγοντας, στο Ματωμένο Γάμο (Λάννιστερ, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες).

Το Nightfall: Το προγονικό σπαθί του Οίκου Χάρλοου που αυτή τη στιγμή την κρατάει ο Σερ Χάρρας Χάρλοου.

Το μαχαίρι με τη λαβή από οστό δράκου που κρατούσε ο επίδοξος δολοφόνος του Μπραν Σταρκ (1ος Κύκλος) και τώρα βρίσκεται στην κατοχή του Μικροδάχτυλου.

Ένα τσεκούρι από βαλυριανό ατσάλι που το κατέχει ο Οίκος Σέλτιγκαρ.

Ένα Άρακ από βαλυριανό ατσάλι που βρίσκεται στην κατοχή του Κάγγο.

Υπάρχει και το Δρακόγυαλο

Πέρα από τα σπαθιά με Βαλυριανό Ατσάλι, υπάρχουν και τα όπλα από Δρακόγυαλο, μια άλλη ονομασία για τον Οψιδιανό.

Σύμφωνα με τον μύθο, τα όπλα αυτά τα έφτιαχναν τα Παιδιά του Δάσους (Παιδί του Δάσους ήταν το κοριτσάκι, που έβαλε στη σπηλιά τον Μπράν και την παρέα του για να τους σώσει).

Υπάρχουν αναφορές ότι τα Παιδιά του Δάσους, στην εποχή των Ηρώων, έδιναν 100 τέτοια όπλα το χρόνο στη Νυχτερινή Φρουρά.

Όταν ένας Άλλος, χτυπηθεί από όπλο φτιαγμένο με Δρακόγυαλο, πεθαίνει αμέσως. Το είδαμε να συμβαίνει όταν ο Σαμγουελ Τάρλυ, σκότωσε έναν και φυσικά μετά άφησε το σάκο με τα Δρακόγυαλα και έφυγε τρέχοντας. Επειδή είναι ο Σαμ. Και αν ο Σαμ υπάρχει πιθανότητα να κάνει κάτι λάθος, θα το κάνει σίγουρα.

Για την προέλευση του δρακόγυαλου, υπάρχουν πολλές εικασίες, όπως ότι φτιάχνεται από φωτιά δράκων, ή δημιουργείται στα έγκατα της γης. Κοιτάσματα οψιδιανού υπάρχουν στο Ντράγκονστόουν, το μέρος όπου γεννήθηκε η Νταινέρυς Ταργκάρυεν, πριν φυγαδευθεί στην ξενιτιά.

(Με πληροφορίες από WikiWesteros.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα