“Κολλητοί με παιδί” από 15/3 στους κινηματογράφους

default image

Από 15 Μαρτίου στους κινηματογράφους η κωμωδία της Τζένιφερ Γουέστφελντ "Κολλητοί με παιδί". Μια απολαυστική ρομαντική κομεντί που επιχειρεί να… νικήσει το σύστημα

Η νεϋορκέζα κωμικός Τζένιφερ Γουέστφελντ (“Kissing Jessica Stein”, “Ira & Abby”) γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την ανεξάρτητη κωμωδία γύρω από τη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών της μεγαλούπολης. Ένα ταλαντούχο καστ που έχει περάσει από το καυστικό χιούμορ του “Saturday Night Live”, όπως η Κρίστεν Γουίγκ (“Bridesmaids”), ο Τζον Χαμ (“Mad Men”), ο Άνταμ Σκοτ (“Our idiot Brother”), αλλά και αστέρια όπως η Μέγκαν Φοξ κι ο Έντουαρντ Μπερνς, κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια απολαυστική rom-com που επιχειρεί να… νικήσει το σύστημα.

Ο Τζέισον και η Τζούλι γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια, και τους δένει μια δυνατή αλλά καθαρά πλατωνική φιλία. Ανύπαντροι και τριαντάρηδες, τους αρέσει να σχολιάζουν και παρατηρούν τα ζευγάρια γύρω τους, που αλλάζουν -προς το χειρότερο- αμέσως μόλις παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Ο Τζέισον και η Τζούλι αποφασίζουν να τα βάλουν με το κατεστημένο: θα κάνουν ένα παιδί μαζί, αλλά θα ζουν την ερωτική τους ζωή χώρια. Η πρωτοποριακή τους ιδέα μπαίνει σε εφαρμογή, πόσο μπορεί όμως να κρατήσει;

Η Σκηνοθέτιδα

Η Τζένιφερ Γουέστφελντ γεννήθηκε το 1970 στο Κονένκτικατ. Ο πατέρας της προέρχεται από μια παλιά οικογένεια ευγενών από τη Σουηδία, ενώ η μητέρα της, που είναι ψυχαναλύτρια, είναι εβραϊκής καταγωγής. Η Γουέστφελντ φοίτησε στο Γιέιλ και ξεκίνησε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη, παίζοντας σε περισσότερες από 25 παραγωγές off-Broadway, όπως το επιτυχημένο “The Fantastiks” και το “Lipschtick”, μια σειρά κωμικών σκετς που έγραφε η ίδια. Από το 2003 και μετά, για τις δουλειές της στο θέατρο έχει τιμηθεί με βραβεία και υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

Στη μικρή οθόνη, η Γουέστφελντ έχει συμμετάσχει σε σειρές όπως “Two Guys, a Girl and a Pizza Place”, “Judging Amy”, “Grey’s Anatomy”, “Numb3rs”και “Notes from the Underbelly”. Στον κινηματογράφο, η Γουέστφελντ πρωτοεμφανίστηκε στην ανεξάρτητη ταινία “Kissing Jessica Stein”, το σενάριο της οποίας συνυπέγραψε μαζί με την συμπρωταγωνίστρια Χέδερ Γιούργκενσεν, και κέρδισε πολλές διακρίσεις. Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία γύρω από τη ζωή μιας νεαρής εβραίας από τη Ν. Υόρκη, η οποία, απογοητευμένη από τους άντρες, ξεκινάει ερωτική σχέση με μία γκαλερίστα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο περιβάλλον της. Ακολούθησε το “Ira & Abby”, το 2006, το σενάριο του οποίου επίσης έγραψε, και πρωταγωνίστησε ως Άμπι, μια serial bride, δίπλα στον Κρις Μεσίνα στο ρόλο του εβραίου Άιρα – ακόμα μία ρομαντική κωμωδία που διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου. Η ταινία “Koλλητοί με Παιδί” είναι το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.

Οι Πρωταγωνιστές

Ο Άνταμ Σκοτ γεννήθηκε το 1973 στην Καλιφόρνια και σπούδασε στο American Academy of Dramatic Arts στο L.A. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δραματικός ηθοποιός, στη συνέχεια όμως ξεδίπλωσε και το κωμικό του ταλέντο συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως “Boy Meets World”, “Six Feet Under”, “Eastbound & Down”, “Party Down” και  “Childrens Hospital”. Στον κινηματογράφο, έχει εμφανιστεί σε ταινίες όπως “Monster-in-Law”, “The Aviator”, “The Matador”, “Knocked Up”, “Piranha”, “Our Idiot Brother”. Πολύ καλές κριτικές έλαβε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δραματικό φιλμ “Vicious Kind”, δίπλα στον Τ.Κ. Σίμονς και την Μπρίτανι Σνόου. Προσεχώς θα τον δούμε στο “Bachelorette” με την Κίρστεν Ντανστ και την Ίσλα Φίσερ, “The Guilt Trip” με τους Μπάρμπρα Στρέιζαντ και Σεθ Ρόγκεν και “The Secret Life of Walter Mitty” του Μπεν Στίλερ, με τον ίδιο και την Κρίστεν Γουίγκ.

Η Κρίστεν Γουίγκ είναι αυτή τη στιγμή μια από τις πιο περιζήτητες κωμικούς της αμερικανικής τηλεόρασης. Γεννημένη το 1973 στη Ν. Υόρκη, κι έπειτα από σπουδές Δραματικής, η Γουίγκ μπήκε στον Καλιφορνέζικο κωμικό θίασο “The Groundlings”, που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, κι απ’ όπου έχουν περάσει γνωστοί κωμικοί όπως η Λίζα Κούντροου, ο Γουίλ Φέρελ και η Μελίσα ΜακΚάρθι (που ήταν φέτος υποψήφια για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου στο “Bridesmaids”). Το 2005 η Γουίγκ εντάχθηκε στο δυναμικό του “Saturday Night Live”, όπου κέρδισε κοινό και κριτικές με τις μιμήσεις της και υποδυόμενη δημοφιλείς χαρακτήρες, καθώς και 3 υποψηφιότητες για Emmy. Στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει στις ταινίες “Ghost Town”, “Adventureland”, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντρου Μπάριμορ  “Whip It”, “Extract”, “Despicable Me”, καθώς και στις κωμωδίες του παραγωγού Τζαντ Άπατοου, “Knocked Up” και “Walk Hard”. Ο Άπατοου υπήρξε επίσης παραγωγός του “Bridesmaids”, όπου η Γουίγκ πρωταγωνιστούσε (ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα) και για το σενάριο του οποίου ήταν φέτος υποψήφια για Όσκαρ.

Ο Tζον Χαμ γεννήθηκε το 1971 στο Μισούρι. Έπειτα από σπουδές αγγλικής φιλολογίας, αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του δασκάλου και το 1995 μετακόμισε στο Λ. Άντζελες για να γίνει ηθοποιός. Παρ’ ότι τον εκπροσωπούσε το γνωστό πρακτορείο William Morris, επί 5 χρόνια o Χαμ αδυνατούσε να βρει ρόλο και ζούσε κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Λίγο πριν κλείσει τα 30, το χρονικό όριο που είχε θέσει στον εαυτό του προτού τα παρατήσει, οι προτάσεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη: “Providence”, “The Division”, “What About Brian”, “CSI: Miami”, “Numb3rs”, “The Sarah Silverman Program”, “Saturday Night Live”, “30 Rock” στην τηλεόραση, και “Space Cowboys”, “Kissing Jessica Stein”, “The Day The Earth Stood Still”, “The Town”, “Howl”, “Stolen”, “Sucker Punch” στη μεγάλη οθόνη. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του υπήρξε η επιτυχημένη δραματική σειρά “Mad Men”, στο ρόλο του Ντον Ντρέιπερ, για τον οποίο έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα το 2008, καθώς και 4 υποψηφιότητες για Emmy.

Λίγα Λόγια για την Παραγωγή

H Τζούλι (Τζένιφερ Γουέστφελντ) και ο Τζέισον (Άνταμ Σκοτ) είναι τυπικοί Μανχανίτες: είναι τριαντάρηδες, ανύπαντροι, οικονομικά ανεξάρτητοι και ψάχνουν το τέλειο ταίρι. Επίσης είναι οι καλύτεροι φίλοι, αφού γνωρίζονται από όταν πήγαιναν στο κολέγιο, ζούνε στο ίδιο κτίριο, ξέρουν τα χούγια τους, έχουν τυφλή εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον – και, κυρίως, δε νιώθουν την παραμικρή έλξη μεταξύ τους. Μοιράζουν το χρόνο τους στη δουλειά, στο κρεβάτι με ευκαιριακούς εραστές και σε μπαρ και σικ ρεστοράν με τους καλούς τους παντρεμένους φίλους: τη Λέσλι (Μάγια Ρούντολφ) και τον Άλεξ (Κρις Ο’Ντάουντ) που είναι χαλαροί και ειλικρινείς, τον Μπεν (Τζον Χαμ) και την Μίσι (Κρίστεν Γουίγκ) που είναι τόσο παθιασμένοι που δεν αντιστέκονται σ’ ένα «γρήγορο» στην τουαλέτα του εστιατορίου.

Σ’ ένα διπλανό τραπέζι είναι καθισμένη μια οικογένεια, και τα μικρά παιδιά τους είναι ανυπόφορα. Ο Τζέισον σχολιάζει αμέσως την κακή συνήθεια των παντρεμένων να φέρνουν τα τερατάκια σε ένα κομψό μέρος σαν αυτό, και αμέσως η Τζούλι συμφωνεί – μέχρι που αντιλαμβάνονται τη γκάφα τους: η Λέσλι τους κάλεσε στο εστιατόριο για να ανακοινώσει πως είναι έγκυος. Μετά τα δέοντα συγχαρητήρια και τις συγνώμες, η Λέσλι και ο Άλεξ δίνουν το λόγο της τιμής τους. Δε θα φέρουν ποτέ, μα ποτέ τα παιδιά τους σε εστιατόρια όπως αυτό. Θα είναι οι πιο κουλ γονείς του κόσμου και τίποτα, μα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τέσσερα χρόνια μετά, και τα πάντα, μα τα πάντα έχουν αλλάξει.

Η Λέσλι και ο Άλεξ έχουν ήδη δύο κουτσούβελα, η Μίσι και ο Μπεν μόλις κάνανε ένα μωρό. Το μόνο που μένει ίδιο και απαράλλαχτο, είναι η Τζούλι και ο Τζέισον, ανύπαντροι και χωρίς παιδιά. Κι ενώ πηγαίνουν στο καινούργιο σπίτι των φίλων τους που έχουν αυτό-εξοριστεί για χάρη των παιδιών στο Μπρούκλιν (ποιος θα το περίμενε, για βέρους Μανχανίτες) για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Τζέισον, η ατμόσφαιρα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από γιορτινή: τα μωρά κλαίνε, οι φίλοι φωνάζουν και μαλώνουν, εξαντλημένοι από τις γονεϊκές υποχρεώσεις.

Η Τζούλι και ο Τζέισον καταλήγουν σ’ ένα μπαρ με τη μισοφαγωμένη τούρτα, κι αναρωτιούνται τι στο καλό συνέβη στους φίλους τους, που τους μεταμόρφωσε σε κακιασμένα, οργισμένα πλάσματα που έχουν χάσει κάθε αίσθηση του χιούμορ και της ευτυχίας. Αϋπνία, σπασμένα νεύρα, καταστροφικά ατυχήματα με πάνες… Αυτό σου συμβαίνει όταν κάνεις παιδιά;

Ο Τζέισον και η Τζούλι αμπελοφιλοσοφούν για το αν μπορείς να τεκνοποιήσεις και ταυτόχρονα να διατηρήσεις τον έρωτα. Είναι δυνατός ένας τέτοιος συνδυασμός; Ξαφνικά, ο Τζέισον έχει μια φαεινή ιδέα. Εάν εκείνος και η Τζούλι κάνανε παιδί μαζί, θα νικούσαν το σύστημα! Ο καθένας θα περνούσε το μισό του χρόνο με το παιδί, και τον άλλο μισό θα τον αφιέρωναν στο κυνήγι του ιδεώδη έρωτα. Πλάκα δε θα ‘χε; Μετά από λίγη σκέψη και πολλά σφηνάκια, το σχέδιο τίθεται σ’ εφαρμογή…

Εννιά μήνες αργότερα, η Τζούλι και ο Τζέισον αγκαλιάζουν το μωρό τους, τον Τζο. Είναι το πιο λειτουργικό, οργανωμένο, αγαπημένο ζευγάρι ανύπαντρων και αδέσμευτων γονιών που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, και μπαίνουν αμέσως σε δράση. Ο Τζέισον γνωρίζει την κοπέλα των ονείρων του, τη Μέρι Τζέιν (Μέγκαν Φοξ), μια καυτή χορεύτρια, λέγοντας πως είναι «η τέλεια γυναίκα, αδύνατη, ευλύγιστη και με μεγάλα… (κάπου εδώ η Τζούλι τον κόβει)», ενώ η Τζούλι αρχίζει να βγαίνει με τον Κερτ (Έντουαρντ Μπερνς), έναν ψηλό, κούκλο, παθιασμένο και ταυτόχρονα ευγενέστατο και ρομαντικό άντρα. Τα κατάφεραν τελικά, ο Τζέισον και η Τζούλι, να κατατροπώσουν το σύστημα;

Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό όσο έλπιζαν. Οι φίλοι τους, που αναπόφευκτα νιώθουν μέρος του «συστήματος» που η Τζούλι και ο Τζέισον νίκησαν, απειλούνται από την επιλογή τους που μοιάζει να λειτουργεί μια χαρά. Από την άλλη μεριά η Τζούλι, που δένεται όλο και περισσότερο με τον Κερτ, αρχίζει να αναπτύσσει διαφορετικά αισθήματα για τον Τζέισον – κι ας τον θεωρούσε τόσα χρόνια αδερφό της.

Το να κάνεις παιδιά αποδεικνύεται η μεγάλη δοκιμασία, μέσα από την οποία οι ζωές αυτών των φίλων αλλάζουν για πάντα, με αναπάντεχο και σαρωτικό τρόπο – ακόμα και με το να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, εκεί που δεν το περιμένεις…

Trivia: O Τζον Χαμ είναι ο σύντροφος της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Τζένιφερ Γουέστφελντ από το 1997.

Trivia: Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας είναι ο θρυλικός Μάικ Νίκολς, σκηνοθέτης των “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;“, “Ο Πρωτάρης“ και  “Ο Πόλεμος του Τσάρλι Γουίλσον“.

Trivia: Άλλος παραγωγός είναι ο Τζέικ Κάσνταν, που σκηνοθέτησε το “Bad Teacher” με την Κάμερον Ντίαζ και τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, και είναι γιος του σκηνοθέτη Λόρενς Κάσνταν (“Body Heat”, “Big Chill”).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα