Πώς είναι σήμερα ο “Mr. Eurovision” Τζόνι Λόγκαν, 41 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη

Πώς είναι σήμερα ο “Mr. Eurovision” Τζόνι Λόγκαν, 41 χρόνια μετά την πρώτη του νίκη
O Tζόνι Λόγκαν, στην πρώτη του νίκη στη Eurovision, στις 19/4 του 1980. @2021 Alamy Stock Photo

Τις εποχές που η Eurovision ήταν οικογενειακό event, ο Τζόνι Λόγκαν κατάφερε να δώσει δυο φορές την πρώτη θέση στην Ιρλανδία ως τραγουδιστής και μια ακόμα ως συνθέτης. Σαν σήμερα, το 1980 έκανε την αρχή. Πώς είναι σήμερα.

Σαν σήμερα, 19/4 του 1980 είχε γίνει ο 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Ξεκάθαρα θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς αυτήν την πληροφορία. Μείνετε ωστόσο, λίγο ακόμα στη ‘γραμμή’, ιδίως αν ανήκετε στη γενιά όσων μεγαλώσαμε χωρίς Internet και social media και δη αν είστε γυναίκες. Νικητής εκείνου του διαγωνισμού ήταν ένας τύπος που σίγουρα θα θυμόσαστε: ο Τζόνι Λόγκαν.

Ο εκ των πιο διάσημων Ιρλανδών τραγουδιστών και συνθετών ‘πανηγύρισε’ την πρώτη νίκη (γιατί ακολούθησε και δεύτερη το 1987, αλλά και τρίτη το 1992, όταν έγραψε το τραγούδι που πήρε την πρώτη θέση) με αυτό που ακολουθεί.

Σαράντα ένα χρόνια αργότερα, ο γεννημένος στις 1/5 του 1954 Seán Patrick Michael Sherrard (oι γονείς του ήταν μετανάστες από την Αυστραλία) και ευρύτερα γνωστός ως ‘Mister Eurovision’ (είναι ο μόνος που κέρδισε 3 φορές) δουλεύει μαζί με παραγωγούς και σεναριογράφους για τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη. Ο τίτλος θα είναι ‘Mr. Eurovision’.

Η ιστορία ξεκινά με εκείνον να είναι ηλεκτρολόγος, που στα 25 υποχρεώθηκε να γίνει αυτός που θα έτρεφε την οικογένεια του -καθώς ο πατέρας του διαγνώστηκε με ασθένεια που του απαγόρευε την εργασία. Ομολογεί πως έχει αλλάξει πολύ, ιδιαίτερα μετά το θάνατο της μητέρας του. “Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ήμουν συνέχεια μεθυσμένος για να αντέξω. Όταν πέθανε η μάνα μου, τραγούδησα στην κηδεία της και μίλησα για εκείνη. Μετά το θάνατο της σταμάτησα να προσπαθώ να είμαι κάποιος άλλος και έγινα ο εαυτός μου. Ήξερα ποια ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω”. Η τελευταία ερώτηση της συνέντευξης αφορούσαν τις φιλοδοξίες του. Είπε “θέλω να διατηρήσω τα μαλλιά μου”.

Πέρυσι, την ημέρα που ανακοινώθηκε πως η Eurovision ακυρώνεται λόγω κορονοϊού, οι διοργανωτές ενημέρωσαν και ότι θα ετοιμάσουν ένα ποτ πουρί των 64 προηγούμενων χρόνων του event. Μεταξύ όσων εμφανίστηκαν ήταν ο Logan. Ερμήνευσε αυτό που είδατε πιο πάνω. Το αυτό έκανε και στο Late Late Show, το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου της Ιρλανδίας, με τα περισσότερα χρόνια ‘ζωής’.

Στα 66 ζει με την οικογένεια του (έχει τρεις ενήλικες γιους) και ομολογεί πως “δεν με αφήνουν να πλησιάσω καν στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, γιατί είμαι ο χειρότερος σε ό,τι αφορά την τεχνολογία” -όπως είχε πει το Μάιο του 2020 στην Irish Times. Είχε προσθέσει “δεν μπορώ να μαγειρέψω και γενικά είμαι άχρηστος. Το μόνο που κάνω καλά είναι να χρησιμοποιώ την πιστωτική μου κάρτα”. Είχε εξηγήσει πως το lockdown δεν είχε κάποια ιδιαίτερη επιρροή στη ψυχολογία του, μηδέ η κοινωνική απομόνωση “μολονότι δεν είμαι αυτός ο τύπος που απολαμβάνει τη μοναξιά του. Παρ’ όλα αυτά, έχω χρήματα και όλες οι υποχρεώσεις μου μπορούν να μετατεθούν χρονικά”. Όπου “υποχρεώσεις” είχε ‘κλείσει’ περιοδεία που προφανώς ακυρώθηκε. Ναι, παραμένει ενεργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα