The Handmaid’s Tale: Εσύ πόσο μακριά θα έφτανες για την ελευθερία σου;

The Handmaid’s Tale: Εσύ πόσο μακριά θα έφτανες για την ελευθερία σου;

Αν ακόμα δεν έχεις δει τη σειρά που σάρωσε στα βραβεία Emmy τι περιμένεις;

Έχετε ποτέ φανταστεί πως θα ήταν ένας κόσμος χωρίς ατομικά δικαιώματα, χωρίς ελευθερίες, χωρίς νόμους και χωρίς το δικαίωμα της ταυτότητας; Η σειρά βρίσκεται εδώ για να σας δώσει την απάντηση.

Το “Handmaid’s Tale” είναι μια συγκλονιστική ιστορία για ένα δυστοπικό μέλλον, που πλέον δε φαντάζει και τόσο μακριά. Η σειρά είναι βασισμένη στο best seller της Μάργκαρετ Ατγουντ και σάρωσε -όχι άδικα- στα Βραβεία Emmy κερδίζοντας 8 από τις 13 υποψηφιότητες.

Η σειρά παρουσιάζει μια μελλοντική Αμερική (πλέον ονομαζόμενη το κράτος της Τζιλέντ), όπου επικρατεί ένα θεοκρατικό δικτατορικό καθεστώς, τα πάντα έχουν καταρρεύσει και η μεγαλύτερη πλειοψηφία του παγκοσμίου πληθυσμού έχει χάσει την γονιμότητα του.

Η κοινωνία έχει χωριστεί σε διάφορες κατηγορίες κοινωνικής τάξης με τη χειρότερη να αποτελεί εκείνη των Handmaids, γυναικών δηλαδή που μπορούν ακόμα να τεκνοποιήσουν και τις τοποθετούν σε σπίτια υψηλόβαθμων διοικητών για να τους “χαρίσουν” ένα παιδί.

Την ιστορία αφηγείται μιας από τις Handmaid’s, η Όφριντ (όνομα που της έδωσε το κράτος μετά την αλλαγή του καθεστώτος), η οποία έχει αποχωριστεί από τον άντρα της και την κόρη της και προσπαθεί παρά την τρομοκρατία και τα βασανιστήρια. να διατηρήσει την ταυτότητά της.

Η Ελίζαμπεθ Μος που υποδύεται την πρωταγωνίστρια της σειράς, Όφριντ Jordan Strauss/Invision/AP

Την πρωταγωνίστρια υποδύεται η Ελίζαμπεθ Μος η οποία είναι ανατριχιαστική στο ρόλο της με την τελειότητα που μεταδίδει τη φρίκη του καθεστώτος και τη χάρη με την οποία κρύβει σπίθες οργής στο βλέμμα και στο συχνά ακίνητο σώμα της. Η σιωπή που διατηρεί σε όσα συμβαίνουν τρομάζει και τον πιο δύσπιστο θεατή. Τα πάντα είναι ακίνητα, σαν πίνακες, με σκοτεινές παλέτες και χαραμάδες φωτός να μοιάζουν διαρκώς έτοιμες να εισέλθουν στο χώρο ενώ κάθε σκηνή θυμίζει φωτογραφικό πλάνο.

Ο αγώνας της Όφριντ να επιβιώσει σε αυτή την αρρωστημένη και διεφθαρμένη κοινωνία σε λυγίζει και είναι δύσκολο μετά το τέλος του επεισοδίου να μην αναρωτηθείτε για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για την εξουσία. Είναι στενάχωρο και αγχωτικό, αλλά φροντίζει να σου θυμίζει πώς, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, η θέληση για ζωή είναι ικανή να σε γλιτώσει από την τρέλα και την παραίτηση και ότι οι μικρές πράξεις αντίστασης έχουν νόημα και αποτέλεσμα.

Tο Handmaid’s Tale, είναι μια αργή και ατμοσφαιρική σειρά, που καταφέρνει να τρομάζει τον θεατή, χωρίς να χρησιμοποιεί “φτηνά” jump scares, άλλα με έναν εσωτερικό τρόμο που πηγάζει από το πόσο οικείο φαντάζει αυτό το εναλλακτικό σύμπαν στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή.


Η σειρά έχει αγαπηθεί παγκοσμίως και τελέσει αφορμή συζήτησης για το σκοτεινό και τρομακτικό θέμα που παρουσιάζει. Στο Rotten Tomatoes, η πρώτη σεζόν είχε βαθμολογία 8.7/10 μέσα από 106 κριτικές ενώ η δεύτερη σεζόν βαθμολογήθηκε με 8.35/10 βασισμένη σε 69 κριτικές.

Το Handmaid’s Tale ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν και το σίγουρο είναι ότι δε πρέπει να το χάσετε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα