Το πλάνο Τούνμπεργκ – Τραμπ που συζητά όλος ο πλανήτης

Το πλάνο Τούνμπεργκ – Τραμπ που συζητά όλος ο πλανήτης
Γκρέτα Τούνμπεργκ Youtube

Εκτός από τον ανατριχιαστικό λόγο της 16χρονης ακτιβίστριας στη Σύνοδο του ΟΗΕ, τις εντυπώσεις έκλεψε το δολοφονικό της βλέμμα μόλις αντίκρισε τον Τραμπ.

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Νέα Υόρκη, πρωταγωνίστησε η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ με την ανατριχιαστική της παρέμβαση που εκφώνησε ενώπιον ξένων ηγετών, τους οποίους κατηγόρησε, με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα, για την ατολμία τους να αντιμετωπίσουν κατάφατσα το πρόβλημα.

“Πως τολμάτε να κλέβετε τα όνειρά μου με τις άδειες λέξεις σας; Πεθαίνουν οι άνθρωποι, καταρρέουν τα οικοσυστήματα.

Είμαι λυπημένη και θυμωμένη δεν έχετε καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν. Όμως ο κόσμος ξυπνάει και η αλλαγή έρχεται σας αρέσει ή όχι” ήταν μερικά από τα λόγια της Σουηδής που συγκλόνισαν.

Πέραν του δυναμικού της λόγου, που έκανε το γύρο του κόσμου, κάτι ακόμη που συζητήθηκε ήταν το βλέμμα που έριξε η Τούνμπεργκ στον Ντόναλντ Τραμπ, όταν αυτός πέρασε μπροστά της προκειμένου να παραστεί σε μία συνάντηση για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Οι κάμερες με ένα εκπληκτικό κινηματογραφικό zoom – out κατέγραψαν το δολοφονικό βλέμμα της 16χρονης εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η Τούνμπεργκ είχε δηλώσει “γιατί να χάσω χρόνο να του μιλήσω (του Τραμπ) όταν αυτός δεν πρόκειται να με ακούσει;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα