Αστέριος Κουστούδης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef

Αστέριος Κουστούδης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef
Αστέριος Κουστούδης ΣΚΑΙ

Ποιος είναι ο Αστέριος Κουστούδης, ένας από τους τρεις κριτές του νέου μαγειρικού ριάλιτι Top Chef. Η προσωπική του ζωή, οι δουλειές, η φιλοσοφία και το Instagram του.

Ένα νέο μαγειρικό ριάλιτι έρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος για το Top Chef, το δημοφιλέστερο show μαγειρικής στον κόσμο που αριθμεί πάνω από 15 βραβεία Emmy και περισσότερες από 20 επιτυχημένες σεζόν προβολής στην Αμερική. Στο Top Chef θα δούμε τους Γιώργο Βενιέρη, Γκίκα Ξενάκη και Αστέριο Κουστούδη, τρεις καταξιωμένους σεφ που έχουν διακριθεί στο χώρο της γαστρονομίας, να αξιολογούν τους 15 υποψήφιους και να κρίνουν το μέλλον τους στον διαγωνισμό.

Top Chef – Ποιος είναι ο Αστέριος Κουστούδης

Η προσωπική του ζωή

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, 10 και 6 ετών. Μικρός περνούσε τα καλοκαίρια στο χωριό της μητέρας του, τα Βρασνά Θεσσαλονίκης. Οι μνήμες, οι μυρωδιές κι οι γεύσεις των απλών υλικών του χωριού τον έκαναν να τρέφει απόλυτο σεβασμό στην απλότητα των πρώτων υλών. Όνειρό του είναι να μαγειρέψει για τους γάμους των κοριτσιών του!

Το βιογραφικό του

Πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυφυλάκων Ξάνθης όμως την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα. Τον κέρδισε τελικά, η μαγειρική. Μετά τις συνεργασίες του με τα ξενοδοχεία Μακεδονία Παλλάς και Ηλέκτρα Παλλάς της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε το 2008 στο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν ως επικεφαλής της κουζίνας του και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin για την ελληνική κουζίνα, διάκριση που κράτησε για 3 χρόνια. Οι δημιουργίες του έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μέσα από διεθνή φεστιβάλ και συνεργασίες, όπως αυτή με την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott.

Η φιλοσοφία του

Ο Αστέριος Κουστούδης έχει ως φιλοσοφία στη ζωή του πως αν αγαπάς και σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις, τότε μόνο θα καταφέρεις να κάνεις χαρούμενους όσους γεύονται το φαγητό σου. Ο ίδιος το τηρεί ευλαβικά μέχρι σήμερα που ηγείται, ως Executive Chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετάνια και King George.

Πιστεύει πως όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Είναι λάτρης της εποχικότητας των προϊόντων και θεωρεί ότι από μόνο του ένα υλικό μπορεί να γίνει ξεχωριστό χωρίς πολλές επεξεργασίες. Ένα πιάτο που ίσως θα ξεχώριζε είναι οι κολοκυθοανθοί στην εποχή τους, γεμιστοί με θαλασσινά και σάλτσα αυγολέμονο.

Ήταν καλεσμένος στο MasterChef

Το Instagram του Αστέριου Κουστούδη

Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ενεργός στα social media και στον λογαριασμό του @asterios_koustoudis αναρτά συχνά στιγμιότυπα από την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα