Χάκερ απειλούν με οικονομική κατάρρευση την αμερικανική τηλεόραση

χάκερ, φωτό αρχείου

Το πρώτο τους χτύπημα αφορούσε το NETFLIX, διαρρέοντας στο διαδίκτυο πέντε νέα επεισόδια της σειράς Orange Is The New Black που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο. Τουλάχιστον τέσσερα ακόμη τηλεοπτικά δίκτυα στο στόχαστρο των χάκερ

Xάκερ πραγματοποίησε την απειλή του και διέρρευσε στο διαδίκτυο πέντε νέα επεισόδια της σειρά Orange Is The New Black, του δικτύου Netflix. Επεισόδια που αναμενόταν να προβληθούν στις αρχές του Ιούνη. Φαίνεται μάλιστα πως η εν λόγω δημοφιλής σειρά δεν είναι η μόνη που απειλείται με διαρροή και απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Orange Is The New Black Season 5
Orange Is The New Black Season 5 ORANGE IS THE NEW BLACK SEASON 5

Ο Χάκερ στο μήνυμά του απείλησε πως μετά το Netflix, σειρά έχουν τηλεοπτικά δίκτυα και σειρές από το ABC, το Fox, το National Geographic και το IFC. Όπως όλα δείχνουν, η υποκλοπή συνέβη κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των εκπομπών σε studio post - production η οποία και συνέβη στα τέλη του 2016. Ο χάκερ ονόματι Thedarkoverllord εξήγησε μάλιστα πως διαθέτει τα δέκα από τα 13 συνολικά επεισόδια της σειράς, καθώς τα τρία τελευταία δεν ήταν ακόμη την περίοδο της επίθεσης διαθέσιμα.

The Netflix Inc. website and logo are displayed on laptop computers arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Jan. 21, 2014. Netflix Inc., the largest subscription streaming service, is expected to release earnings data on Jan. 22. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
The Netflix Inc. website and logo are displayed on laptop computers arranged for a photograph in Washington, D.C., U.S., on Tuesday, Jan. 21, 2014. Netflix Inc., the largest subscription streaming service, is expected to release earnings data on Jan. 22. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

"Είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση. Εταιρία που συνεργάζεται με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δέχτηκε επίθεση και οι αρμόδιες αρχές έχουν επιληφθεί της υπόθεσης" σημειώνουν από το Netflix. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ωστόσο ποια από τα σίριαλ του δικτύου ή άλλων τηλεοπτικών σταθμών έχουν υποκλαπεί.

"Δεν χρειαζόταν να γίνει έτσι, Netflix. Τώρα θα χάσεις πολύ περισσότερα χρήματα από όλο αυτό, παρά από την μετριοπαθή μας προσφορά" έγραφε ο χάκερ που όπως όλα δείχνουν εκβίαζε το δίκτυο με χρηματικό αντίτιμο προκειμένου να μην δώσει τα επεισόδια. "Ντρεπόμαστε που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα με εσάς. Θεωρούσαμε πως μια ρεαλιστική επιχείρηση όπως εσείς θα καταλάβαινε τα οφέλη της συνεργασίας με μια λογική και συμπονετική οντότητα όπως εμείς" πρόσθετε.

Κλείνοντας ο χάκερ προειδοποίησε πως έρχονται και άλλοι, στέλνοντας το μήνυμα πως η "προσφορά είναι ακόμη στο τραπέζι" για όσους δεν θέλουν να δουν τα νέα τους επεισόδια να διαρρέουν στο διαδίκτυο. Όπως γίνεται αντιληπτό, μια τέτοια εξέλιξη και αναλόγως με την έκταση της διαρροής θα μπορούσε να πλήξει οικονομικά τα τηλεοπτικά δίκτυα που ποντάρουν πολλά στις πανάκριβες τηλεοπτικές τους παραγωγές.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ VARIETY

 

SHARE:

24Media Network