Χρήστος Μάστορας: Η εξομολόγηση για την καταγωγή του - "Δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητά μας"

Ο Χρήστος Μάστορας
Ο Χρήστος Μάστορας GLOMEX

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε για τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε σε παιδική ηλικία.

Για τα τα παιδικά του χρόνια, για την καταγωγή του από την Βόρειο Ήπειρο, καθώς και τον ερχομό στην ηλικία των τρεισήμισι ετών στην Ελλάδα, έκανε λόγο το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Μάστορας.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1 και μίλησε για την καταγωγή του, τονίζοντας πως όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν βίωσε ρατσισμό.

"Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες", είπε.

Η κατάσταση άλλαξε, όμως, κατά τα λεγόμενα του τραγουδιστή, όταν καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς.

"Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποια ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές, αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και Βορειοηπειρώτες.

Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση. Νιώθω περήφανος για τις δυσκολίες που μου προσέφεραν οι δυσκολίες των προγόνων μου, μια ιστορία που ανοίγει πόρτες στη ζωή μου” είπε ο Χρήστος Μάστορας φανερά συγκινημένος.

Τι είπε ο Χρήστος Μάστορας

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Celebrities
SHARE:

24Media Network