“Famagusta” – Recap: Όσα είδαμε στον α’ κύκλο σε ένα βίντεο 4 λεπτών

Διαβάζεται σε 5'
Famagusta
Famagusta MEGA TV

Μια αναδρομή σε όλα όσα παρακολουθήσαμε στα 8 πρώτα επεισόδια της συγκλονιστικής σειράς του MEGA, “Famagusta”, λίγο πριν την πρεμιέρα του β’ κύκλου.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του β’ κύκλου της “Famagusta”, την Κυριακή 7 Απριλίου σε νέα ώρα, στις 22:40, κάνουμε μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές που καθήλωσαν τους τηλεθεατές στα 8 πρώτα επεισόδια της σειράς του MEGA.

Η μεγάλη παραγωγή ξεκίνησε να προβάλλεται στα τέλη Γενάρη και αναδείχτηκε σε μια από τις αγαπημένες των τηλεθεατών, καθώς έφερε στη μικρή οθόνη τις προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν τον πόλεμο, την απώλεια και την προσφυγιά. Την ίδια ώρα, οι ήρωες της “Famagusta” σήμερα, ζουν τα δικά τους βάσανα που ορίζουν τα επόμενα βήματά τους.

Η ιστορία του χαμένου γιου στη Famagusta

Αύγουστος 1974. Οι Τούρκοι εισβάλλουν πια και στην Αμμόχωστο. Η Χριστίνα με το γιο της στην αγκαλιά της, τρέχει πανικόβλητη για να σωθεί, μέχρι που το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει, την ρίχνει κάτω αφήνοντάς την αναίσθητη. Όταν θα ξυπνήσει, το μωρό της δεν θα βρίσκεται πια στην αγκαλιά της.

50 χρόνια μετά, εκείνη και ο σύζυγος της, ο μεγαλοδικηγόρος πια, Αντρέας Σέκερης, επανέρχονται στην καθημερινότητα, αν και, ειδικά η Χριστίνα, ποτέ δεν ξεπερνά τα ερωτηματικά γύρω από την εξαφάνιση του γιο της. Εκείνη είναι ιδιοκτήτρια μιας φάρμας και μαζί έχουν αποκτήσει πια τρία παιδιά.

Famagusta MEGA TV

Η δραματική ιστορία του Παύλου

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Παύλος, ο οποίος μαθαίνει πως έχει ελάχιστο χρόνο ζωής, αφού έχει διαγνωστεί με μία ανίατη ασθένεια, κι έτσι, ανασυντάσσοντας την ζωή του, προσπαθεί να αφιερώσει όσο γίνεται περισσότερο χρόνο στον μικρό του γιο, τον Αντρίκκο, αλλά και στην πρώην σύζυγό του, την Ιφιγένεια, η οποία είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού, λόγω της εξάρτησής της από το αλκοόλ.

Famagusta MEGA TV

Ο Μάικλ, ο δημοσιογράφος από το Λονδίνο

Από την αρχή της σειράς, γνωρίζουμε, όμως, και τον Μάικλ, δημοσιογράφο στο Λονδίνο, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο για να γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή – στη σειρά παρακολουθούμε συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη και τον τρόμο.

Ο Μάικλ, ωστόσο, είναι το χαμένο εκείνο παιδί της Χριστίνας και, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, θα προσπαθήσει να πάρει συνέντευξη και από την Χριστίνα, την οποία όμως αποτρέπει ο σύζυγός της, προκειμένου να την προστατεύσει από ψυχολογικά προβλήματα που ενδεχομένως να της δημιουργούσαν οι συγκεκριμένες εικόνες αν τις ξανάφερνε στη μνήμη της.

Ο φόνος που αλλάζει τις ζωές όλων

Σε μία παράλληλη ιστορία, ένας φόνος θα ανατρέψει πολλά από όσα ήδη γνωρίζαμε για τους πρωταγωνιστές. Ο σύζυγός της Μαριάννας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας Σέκερη, Θοδωρής, σκοτώνει μετά από έντονη λογομαχία την Ελένη, η οποία είναι ερωμένη του, προσπαθώντας να της εξηγήσει πως πρέπει να διακόψουν την παράνομη σχέση τους. Κυριευμένος από τύψεις, ο Θοδωρής θα τα εξομολογηθεί όλα στον Κλεάνθη, επιστάτη στην φάρμα, ο οποίος του υπόσχεται να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Οι υποψίες των περισσότερων στρέφονται κατά του Μάικλ, ο οποίος στο παρελθόν είχε και εκείνος μια σύντομη, επιπόλαιη σχέση, με την Ελένη, αν και συνέχιζαν να έχουν πολύ φιλική επαφή. Εκείνη, λίγο πριν δολοφονηθεί, σε μία συνάντησή τους, του είχε εξομολογηθεί, πως είχε σχέση με έναν παντρεμένο, χωρίς να τον κατονομάζει – δηλαδή, τον Θοδωρή.

Κύριος ύποπτος του φόνου είναι πλέον ο Μάικλ, αν και ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας αμφιβάλλουν γι’ αυτό – ο Αντρέας Σέκερης, αναλαμβάνει, μετά από παράκληση της αδελφής της Ελένης, την υπόθεση, και έτσι ουσιαστικά στρέφεται -εν αγνοία του- κατά του χαμένου πρωτότοκού του γιου, θέτοντας τον σε μεγάλο κίνδυνο να οδηγηθεί άδικα στην φυλακή.

Κατά του Μάικλ θα στραφεί και η στενή του συνεργάτιδα, η Κατερίνα, σε μια προσπάθεια να τον εκδικηθεί για την διακοπή της συνεργασίας τους, αλλά και της προσωπικής τους σχέσης.

Famagusta MEGA TV

Το φινάλε του α’ κύκλου της Famagusta

Στο τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο του Α’ κύκλου της σειράς παρακολουθήσαμε την αγόρευση-καταπέλτη του Ανδρέα Σέκερη κατά του Μάικλ αλλά και μία μεγάλη ανατροπή.

Ο Κλεάνθης, ο μόνος, δηλαδή, που γνωρίζει την αλήθεια, κυριευμένος από τύψεις, εισβάλλει στο δικαστήριο, και ανατρέπει τα πάντα, ενώ αναμένουμε με αγωνία την Κυριακή να μάθουμε την συνέχεια πια της ζωής των πρωταγωνιστών, μετά από αυτή την συγκλονιστική εξέλιξη!

Δείτε το βίντεο με την ανασκόπηση του α’ κύκλου του Famagusta:

Η πρεμιέρα του β’ κύκλου της σειράς “Famagusta” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου, σε νέα ώρα, στις 22:40, στο MEGA.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα