Famagusta: Πότε επιστρέφει με νέα επεισόδια – Γιατί αλλάζει ώρα μετάδοσης

Διαβάζεται σε 2'
Famagusta: Πότε επιστρέφει με νέα επεισόδια – Γιατί αλλάζει ώρα μετάδοσης

Με ακόμη 8 επεισόδια επανέρχεται η δραματική σειρά του MEGA “Famagusta”. Πότε κάνει πρεμιέρα ο β’ κύκλος. Η νέα ώρα προβολής και ο λόγος της αλλαγής.

Η σειρά “Famagusta” επιστρέφει στο MEGA με τον β’ κύκλο την Κυριακή 7 Απριλίου σε νέα ώρα, καθώς πλέον θα προβάλλεται στις 22:40.

Η δραματική σειρά που εμπνέεται από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του ’74 θα ανοίξει νέο παράθυρο στις ανθρώπινες ιστορίες πόνου, προσφυγιάς και απώλειας που αγάπησαν οι τηλεθεατές και στα πρώτα οκτώ επεισόδια της “Famagusta”.

Ωστόσο, όπως φάνηκε και στο τελευταίο επεισόδιο, ορισμένες από τις μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα σκληρές και η δραματοποιημένη απεικόνισή τους είναι κατάλληλη για συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τελευταία μαρτυρία του Ελληνοκύπριου στο φινάλε του α’ κύκλου, ο οποίος βιάστηκε στις τουρκικές φυλακές καθώς είχε σκοτώσει τον βασανιστή του συμπολεμιστή του. «Μια μέρα ήμουν στο ντους μαζί με άλλους τρεις αιχμαλώτους. Μπήκε μέσα ένας αξιωματικός και διέταξε τους άλλους να φύγουν» ακούγεται να λέει ο τραυματισμένος ψυχικά ήρωας στο τελευταίο αυτό επεισόδιο του πρώτου κύκλου για τη “Famagusta”, για να δούμε στη συνέχεια καρέ καρέ, σαν ανάμνηση, τον βιασμό του.

Αυτός είναι και ο λόγος που η σειρά για τον β’ κύκλο μετακινείται λίγο πιο αργά στην Prime Time και αλλάζει σήμανση καταλληλόλητας (16), γεγονός που προμηνύει ακόμη πιο συνταρακτικές αφηγήσεις, μέσα από τη μυθοπλασία, του πόνου και της αγριότητας του πολέμου.

Τα γυρίσματα για τη σειρά συνεχίστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα 8 νέα επεισόδια του νέου κύκλου. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο σύνολο η σειρά αποτελείται από 24 επεισόδια.

Με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι και την ξεχωριστή φωνή της Γιώτας Νέγκα ανοίγει την αυλαία του β’ κύκλου, η σειρά του MEGA, “Famagusta”, την Κυριακή 7 Απριλίου στις 22:40.

Το «Καραβάκι» ( ή «Ξεριζωμός»), με ερμηνεύτρια την σπουδαία Γιώτα Νέγκα, είναι το δεύτερο δημιούργημα των Χρίστου Στυλιανού- Ελένης Ζιώγα, που, μετά το «Δεν Ξεχνώ», που ακούσαμε και αγαπήσαμε από τη συγκλονιστική φωνή της μεγάλης μας Μαρίας Φαραντούρη, έρχεται να πυροδοτήσει για άλλη μια φορά τη συλλογική μας μνήμη σε σχέση με την Κυπριακή τραγωδία, τονίζοντας τα συγκινητικά νοήματα της φιλόδοξης παραγωγής των Ανδρέα Γεωργίου, Κούλλη Νικολάου, Βάνας Δημητρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα