Γιάννης Τσορτέκης: Το άγνωστο συμβάν όταν αποφοίτησε από το Εθνικό κι η επεισοδιακή συνάντηση με τον Κούρκουλο

Γιάννης Τσορτέκης: Το άγνωστο συμβάν όταν αποφοίτησε από το Εθνικό κι η επεισοδιακή συνάντηση με τον Κούρκουλο
Γιάννης Τσορτέκης glomex

Ο Γιάννης Τσορτέκης κάθισε στον καναπέ του "Στούντιο 4" και θυμήθηκε ένα άγνωστο περιστατικό όταν δεν τον απορρόφησαν στο Εθνικό παρ' όλο που ήταν αριστούχος αλλά και τον λόγο που πάντα φοράει το μπουφάν του στις συνεντεύξεις.

Είτε τον παρακολουθεί κανείς στη δραματική σειρά του MEGA, “Maestro” ως τον κακοποιητή και βίαιο Χαράλαμπο είτε ως Γιώργη στο “Αυτή η νύχτα μένει” του ALPHA, ένα είναι το συμπέρασμα. Πως ο Γιάννης Τσορτέκης δεν περνάει σίγουρα απαρατήρητος.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/12) στην εκπομπή “Στούντιο 4” και άνοιξε τα χαρτιά του στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο μιλώντας για την επιτυχία που βιώνει τελευταία, για την πρώτη επεισοδιακή συνάντηση με τον Νίκο Κούρκουλο αλλά και γιατί σε όλες τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις φοράει πάντα το δερμάτινο μπουφάν του και το τσαντάκι του.

Έχω μια ανάγκη να είμαι πάντοτε έτοιμος να φύγω… Έχω αυτό το μπουφάν για να εξυπηρετώ αυτή την ανάγκη, δεν έχω 15 μπουφάν για να αλλάζω. Έχω αυτό το μπουφάν που το γουστάρω εννοείται για να είμαι έτοιμος να φύγω. Έχω και τα κλειδιά στην τσέπη. Είμαι πάντα σε ετοιμότητα. Γι’ αυτό μου αρέσει τρελά και ο Καβάφης, αυτό το “σαν έτοιμος από καιρό”, είναι πολύ μέσα μου και με βρίσκουν έτσι τα πράγματα, δηλαδή, τα πράγματα έρχονται ώριμα από μόνα τους. Απλώς εσύ πρέπει να προετοιμάζεσαι, καλή ώρα, είμαι έτοιμος για να φύγω ώστε όταν φύγω είμαι ήδη σε ταξιδάκι”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την επιτυχία που βιώνει φέτος και την επερχόμενη διεθνή του καριέρα μέσω του “Maestro” που θα βγει στο Netflix, ανέφερε πως πρόκειται για συγκυρία, παρομοιάζοντας τη μάλιστα με την ανακάλυψη της… πυρίτιδας.

Αυτό όλο είναι μία συγκυρία. Αυτό με το οποίο συναντιέμαι εγώ είναι μία πραγματικότητα που την έψαχνα όταν διάβαζα Ιστορία στο πώς μπορεί να αισθάνθηκαν οι άνθρωποι όταν ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Διότι αυτό που συμβαίνουν τώρα είναι σαν να έχουν ανακαλύψει την πυρίτιδα. Υπήρχα και πριν, όπως και η πυρίτιδα υπήρχε πριν την ανακαλύψουν οι άνθρωποι, που σημαίνει ότι για εμένα δεν υπάρχει κάποια αλλαγή, μετατόπιση, μετακίνηση. Υπάρχει αυτή η αλλαγή σαφώς των ανθρώπων που βλέπουν το ένα ή το άλλο πρόγραμμα. Με επηρεάζει θετικά από την πλευρά ότι εισπράττω από όλες τις πλευρές μία αγάπη και εκτίμηση και αυτή δεν έχει να κάνει με έναν θαυμασμό προς έναν ηθοποιό, γιατί δεν εισπράττω αυτό. Εισπράττω μία εκτίμηση προς έναν άνθρωπο και αυτό με κρατά πάρα πολύ ήρεμο και χαρούμενο”.

Στη συνέχεια μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός αλλά και την επεισοδιακή πρώτη συνάντηση με τον Νίκο Κούρκουλο, όταν έμαθε ότι οι αριστούχοι του Εθνικού απορροφούνται στη δουλειά και εκείνον δεν τον είχαν ενημερώσει ούτε επιλέξει.

Όπως περιέγραψε, “ήξερα ότι το Εθνικό απορροφά τους αριστούχους αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Πήγα μία μέρα στο Εθνικό και ντρεπόμουν να πω ότι ήμουν αριστούχος, δεν ήταν στη φύση μου. Είπα λοιπόν στη γραμματέα ότι ‘εθιμικώ δικαίω’ ότι οι απόφοιτοι του Εθνικού απορροφούνται και μου απάντησε ότι όντως ισχύει και ότι οι αριστούχοι δουλεύουν. Εκείνη τη στιγμή από το ναδίρ βρέθηκα στο ζενίθ, γιατί είπα ότι είμαι και εγώ κάπου και δεν μου το έχουν πει. Τρελάθηκα με αυτή την πληροφορία! Και της λέω εγώ πού είμαι με έναν εκσασιασμό και μου λέει πουθενά, δεν με έβρισκε στη λίστα. Εκείνη ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, δεν το έχω ξανακάνει ποτέ, αποφάσισα να πω ότι θέλω να δω τον κ. Κούρκουλο. Είχα τυφλωθεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα