Γιώργος Κωνσταντίνου: Η συγκίνησή του στον “αέρα” – “Έζησα βασανιστικά με τη γιαγιά μου”

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η συγκίνησή του στον “αέρα” – “Έζησα βασανιστικά με τη γιαγιά μου”
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε για τη σπουδαία πορεία του στο θέατρο, ενώ αναφέρθηκε και στα "εμπόδια" που υπήρξαν, προκειμένου να ξεχωρίσει στον κινηματογράφο. Όσα είπε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

Καλεσμένος στο «The 2Night Show» της Τετάρτης (22/06) βρέθηκε ο σπουδαίος Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο ηθοποιός μοιράστηκε στιγμές από την πορεία της ζωής του, ενώ αποκάλυψε πως μετά από 64 χρόνια στο θέατρο, θα παίξει τραγωδία, για πρώτη φορά στα 82 του χρόνια, συμμετέχοντας στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Ηλέκτρα», του Ευριπίδη.

Μιλώντας τις δυσκολίες που υπήρξαν, προκειμένου να ξεχωρίσει κάποιος στον κινηματογράφο, ο Γιώργος Κωνσταντίνου σημείωσε:

«Πιστεύω ότι ένας ηθοποιός που φτάνει στο σημείο να κάνει αυτές τις ταινίες, θα πρέπει να αλλάζει από ταινία σε ταινία. Αυτό είναι που με έφαγε κιόλας! Γιατί τον καιρό εκείνο έπρεπε να τυποποιηθείς για να έχεις μια ρέντα στον κινηματογράφο και να είσαι ο “ψηλός κουτός” που θα πάει ο κόσμος να τον ξαναδεί. Θα πάει να δει τον Βέγγο που τρέχει, το ξέρει ότι τρέχει, θα πάει να δει τον Χατζηχρήστο που θα κάνει το “Αμ πώς” και το ξέρει αυτό για αυτό και πάει να το δει. Ένας ηθοποιός, ο οποίος κάνει την μία το “Ξύπνα Βασίλη” και κάνει αυτόν τον φανατικό υπάλληλο, από την άλλη πάει και παίζει στο “Καλωσήρθε το δολάριο” και μετά στο “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, κλωτσούσε τους θεατές με αυτό τον καιρό εκείνο», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Έκανα τις λιγότερες ταινίες που έχει κάνει ποτέ ηθοποιός στον ελληνικό κινηματογράφο. Περίπου 15. Τον καιρό εκείνο βέβαια αυτές οι ταινίες δεν είχαν τόσο μεγάλο σουξέ ακριβώς για αυτό τον ρόλο! Γιατί έβλεπαν ξαφνικά έναν ηθοποιό να παίζει εδώ άλλο ρόλο και εκεί άλλον ρόλο. Και μέσα στον χαμό που γινόταν με 150 ταινίες τον χρόνο χάνονταν. Στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι ταινίες δικαιώθηκαν από τότε που βγήκαν στην τηλεόραση. Ειλικρινά το λέω πως χάνονταν μέσα στο χάος των ταινιών του κινηματογράφου».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία και τους γονείς του, που ήταν ηθοποιοί οπερέτας. Μάλιστα, εξήγησε ότι οι γονείς του ήταν η “Βουγιουκλάκη” και ο “Παπαμιχαήλ” της Αιγύπτου, παίζοντας οπερέτα στον πάμπλουτο Ελληνισμό της.

Η συγκίνησή του, μάλιστα, ήταν μεγάλη όταν η εκπομπή πρόβαλε μερικά πλάνα από την αποκατεστημένη κόπια βουβής ταινίας του 1924 με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του, Νίτσα Φιλοσόφου.

Η ταινία λέγεται “Οι περιπέτειες του Βιλλάρ” και όπως είπε, βρέθηκε η κόπια της ταινίας και την έχει. Ο ίδιος, αποκάλυψε ότι είχε βασανιστικά χρόνια, μεγαλώνοντας μέχρι τα 18 με τη γιαγιά του.

«Ο πατέρας μου ήταν ηθοποιός του θεάτρου. Πολύ κοντός και η μαμά ψηλή. Καθόταν μπροστά στον καθρέφτη και έλεγε “όλα μου τα έδωσε ο Θεός, λίγο μπόι δεν μπορούσε να μου δώσει;”. Έβαζε ψηλά τακούνια για τη φτάσει όταν ήταν πάνω στην σκηνή. Δεν είναι ευχάριστη η ανάμνηση με την γιαγιά. Μάλλον τα είχε χάσει και της έβγαινε σε επιθετικότητα. Έζησα μαζί της κάμποσα χρόνια που ήταν βασανιστικά, με σκοτωμούς στο σπίτι. 18-19 έφυγα μαζί με τη μάνα μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα