Κατερίνα Βρανά: “Είμαι ανάπηρη και μου την σπάει που δεν με λαμβάνουν υπόψη”

Διαβάζεται σε 2'
Η Κατερίνα Βρανά
Η Κατερίνα Βρανά Glomex

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Κατερίνα Βρανά μίλησε για τις δυσκολίες που βιώνει στην καθημερινότητα της.

Καλεσμένη στην εκπομπή “I love ΣΟΥΚΟΥ” με τη Μπέττυ Μαγγίρα, βρέθηκε η Κατερίνα Βρανά την Κυριακή και μίλησε για τον προσωπικό της αγώνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Απολαυστική, με τον μοναδικό τρόπο της, η Κατερίνα Βρανά αυτοσαρκάστηκε, μίλησε για τα κακώς κείμενα της Πολιτείας και την μικρή στροφή της κοινωνίας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση και την στήριξη ατόμων με αναπηρία.

“Λυγίζω πολύ συχνά. Αυτό που λένε ποτέ μην τα παρατάς είναι μια βλακεία. Πρέπει να λυγίσεις, λίγο να κάτσεις κάτω να πάρεις δύναμη για να ξανασηκωθείς”, είπα αρχικά σχετικά με το πως βιώνει την αναπηρία.

Η γνωστή κωμικός δήλωσε για ακόμη μια φορά οτι δεν της αρέσει να την αποκαλούν “άτομο με ειδικές δεξιότητες” ενώ συγχρόνως αναφέρθηκε στην Πολιτεία και στην προσβασιμότητα στην Ελλάδα.

“Δεν τα καταφέρνουμε, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα λακκούβες, παντού υπάρχουν σκαλιά και έλλειψη ράμπας, όσες ειδικές δεξιότητες και να έχω όσο και να κοιτάξω τα σκαλιά δεν θα γίνουν ράμπα. Είμαι ανάπηρη και μου την σπάει που δεν με λαμβάνουν υπόψη”

Ακόμη, αναφέρθηκε σε προσωπικό επίπεδο για όσα της “στέρησε” ή της “περιόρισε” η αναπηρία. “Ένιωσα οτι χάνω την σεξουαλικότητα μου γιατί γενικά μου αρέσει το σεξ, το φλερτ και γενικά κάνω το πρώτο βήμα” δήλωσε.

Ερωτηθείσα τι της έχει λείψει περισσότερο και τι έχει στερηθεί λόγω της αναπηρίας η ίδια είπε: “Μου λείπει να χορεύω, μου αρέσει πάρα πολύ ο χορός. Μου έχουν λείψει οι κινήσεις των ποδιών μου. Αλλά και λόγω κακής όρασης, δεν μπορώ να δω ταινίες και μου λείπει το σινεμά.

Τέλος, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σχολίασε πως θεωρεί πως βοηθάει στην εξάπλωση της γνώσης, ωστόσο χρειάζεται η βοήθεια της Πολιτείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα