Κατερίνα Βρανά: “Την αναπηρία τη δημιουργεί η ανεπάρκεια του κράτους να μας λάβει υπόψιν”

Κατερίνα Βρανά: “Την αναπηρία τη δημιουργεί η ανεπάρκεια του κράτους να μας λάβει υπόψιν”
Η Κατερίνα Βρανά papadakispress

Η Κατερίνα Βρανά μίλησε για τη στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Όσα είπε για την ανεπάρκεια του κράτους.

Την Κατερίνα Βρανά υποδέχτηκαν στο πλατό της εκπομπής “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

Η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε στους παρουσιαστές της ΕΡΤ1 για το πώς η κοινωνία συμπεριφέρεται στα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας πως στην Ελλάδα “την αναπηρία τη δημιουργεί η ανεπάρκεια του κράτους”.

Η Κατερίνα Βρανά περιέγραψε την καθημερινότητά της, αλλά και πολλών άλλων ανάπηρων ατόμων, αναφέροντας:

“Εμείς έχουμε σωματικές βλάβες, την αναπηρία τη δημιουργεί η ανεπάρκεια του κράτους να μας λάβει στα υπόψιν του. Στην Ελλάδα το ένιωθα από πριν αυτό, ταξίδευα πολύ συχνά με βαλίτσα που είχε ροδάκια, στην Αθήνα δεν μπορείς να την κυκλοφορήσεις. Μπράβο στις γιαγιάδες που πάνε στη λαϊκή με καρότσι!

Όχι να είσαι ανάπηρος, να σπάσεις το πόδι σου, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στην Ελλάδα. Όλα τα μαγαζιά έχουν ένα σκαλοπατάκι μπροστά στην είσοδο, όλοι ξέρουμε για τα χάλια των πεζοδρομίων. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, και επειδή είμαστε κάφροι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στη ράμπα αναπήρων. Η ίδια μου η μητέρα έχει παρκάρει κλείνοντας ράμπα αναπήρων“.

Δείτε παρακάτω όσα είπε η γνωστή κωμικός:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version