MasterChef 5: Πρεμιέρα το Σάββατο – Τι αλλάζει στις φετινές οντισιόν

MasterChef 5: Πρεμιέρα το Σάββατο – Τι αλλάζει στις φετινές οντισιόν
Instagram masterchefgr

Ανατροπή στον τρόπο που θα παίρνουν το "εισιτήριο" για το σπίτι οι φετινοί παίκτες του MasterChef. Στις 21:00 του ερχόμενου Σαββάτου (23/01) ξεκινά ο επιτυχημένος γαστρονομικός διαγωνισμός.

Το ερχόμενο Σάββατο (23/01) στις 21:00 θα κάνει πρεμιέρα το MasterChef 5, το επιτυχημένο ριάλιτι μαγειρικής του Star, με την υπογραφή των τριών κριτών Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, που είχαν από καιρό αρχίσει να μετρούν αντίστροφα, έστω και δεμένοι, για την έναρξη της νέας σεζόν.

Στο MasterChef 5 όλα αλλάζουν

Αυτό ήταν το μότο που ακούστηκε από τους τρεις κριτές στο trailer του φετινού MasterChef -προκαλώντας τις… αντιδράσεις των προηγούμενων νικητών- οι οποίοι μας είχαν προϊδεάσει για τις αλλαγές που φέρνει ο πέμπτος κύκλος.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις ακολουθούν δύο βασικούς άξονες, ενώ επιφυλάσσουν και μία έκπληξη στη διάρκεια των οντισιόν, οι οποίες πλέον αλλάζουν.

Αρχικά, στις οντισιόν οι διαγωνιζόμενοι δεν θα πηγαίνουν μόνοι τους, αλλά σε τετράδες. Έτσι, στις δοκιμασίες που θα γίνονται για την τελική 20άδα που θα μπει στο σπίτι, θα βλέπουμε τους υποψήφιους σε τετράδες.

Τα τρία “ναι” δίνουν το εισιτήριο

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και η νέα αλλαγή που έρχεται στη διαδικασία των οντισιόν, η οποία αυξάνει το κίνητρο των υποψηφίων. Κι αυτό διότι, ενώ στα προηγούμενα MasterChef έπρεπε να περάσουν κάποιες δοκιμασίες μέχρι να διαμορφωθεί η τελική 20άδα που θα μπει στο σπίτι, πλέον δίνεται η δυνατότητα για απευθείας πρόκριση με μία βασική προϋπόθεση. Αν κάποιος υποψήφιος καταφέρει να αποσπάσει τρία “ναι” από την πρώτη οντισιόν, τότε μπαίνει απευθείας στο σπίτι.

Συνεπώς, οι υποψήφιοι θα μπαίνουν σε τετράδες, θα μαγειρεύουν και όποιοι από αυτούς κατορθώσουν να πάρουν και τα τρία “ναι” των κριτών δεν θα χρειαστεί να περάσουν άλλες δοκιμασίες, αφού θα έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef.

Τέλος οι ομάδες των κριτών

Από εκεί και πέρα, εντός του σπιτιού, δεν θα δούμε κριτές και διαγωνιζόμενους να χωρίζονται σε ομάδες, πράγμα που αλλάζει πολύ τη δομή του διαγωνισμού που είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Οι παίκτες δεν θα ανήκουν στην ομάδα κάποιου μέντορα, πράγμα που βάζει τέλος και στον “ανταγωνισμό” μεταξύ των ίδιων των κριτών, οι οποίοι μάχονταν για την ανάδειξη της δικής τους ομάδας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα