MasterChef: Η παταγώδης αποτυχία όλων στην αντιγραφή πιάτου και η συγκινητική αποχώρηση του Ζαχίρ

MasterChef: Η παταγώδης αποτυχία όλων στην αντιγραφή πιάτου και η συγκινητική αποχώρηση του Ζαχίρ
Κριτές του MasterChef Official Facebook Page: MasterChef GR

Ο Παντελής, η Σπυριδούλα και ο Ζαχίρ κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό γλυκό και απέτυχαν και οι τρεις, με τη δοκιμασία να εξελίσσεται σε βατερλό. Ωστόσο, κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι οδήγησαν στην αποχώρηση του Ζαχίρ σε κλίμα συγκίνησης.

Γεμάτο έντονα συναισθήματα ήταν το επεισόδιο τη Τρίτης του MasterChef, αφού υπήρχε μεγάλη αγωνία, πολύ άγχος και απέραντη συγκίνηση, τη στιγμή που οι παίκτες του διαγωνισμού μειώνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ πλησιάζουν στον μεγάλο τελικό που έρχεται.

Οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση, που ήταν ο Παντελής, ο Ζαχίρ και η Σπυριδούλα, κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πολύ απαιτητικό γλυκό του pastry chef Κρίτωνα Πουλή, το οποίο είχε πολλές δύσκολες τεχνικές, με κυριότερη εκείνη που αφορούσε τη σοκολατένια σφαίρα.

Οι τρεις παίκτες ξεκίνησαν τη ζαχαροπλαστική/μαγειρική τους διαδικασία με τους καλύτερους οιωνούς και όλα έβαιναν καλώς, μέχρι τη στιγμή που προσπάθησαν να βγάλουν τη σοκολατένια σφαίρα από την κούπα που την είχαν τοποθετήσει για να πάρει το κατάλληλο σχήμα.

Κανένας από τους τρεις δεν κατάφερε να βγάλει τη σφαίρα και η δοκιμασία εξελίχθηκε σε βατερλό, με τη Σπυριδούλα να ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια της αντιγραφής, τον Παντελή να προσπαθεί να σκεφτεί τι να κάνει και τον Ζαχίρ να αποφασίζει πως δεν θα παραδώσει πιάτο.

Παρά την παταγώδη αποτυχία και των τριών στην παρασκευή της σοκολατένιας μπάλας, οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα με τη βοήθεια του chef Κρίτωνα. Το γλυκό του Παντελή και της Σπυριδούλας είχαν κάποιες αστοχίες, ωστόσο, είχαν πολλά θετικά στοιχεία και ήταν αρκετά καλά.

Αντιθέτως, το πιάτο του Ζαχίρ ήταν ημιτελές, αφού ο ίδιος θεώρησε πως από τη στιγμή που δεν πέτυχε τη σφαίρα, δεν είχε νόημα να παραδώσει πιάτο. Έτσι, παρά το ότι είχε φτιάξει τις υπόλοιπες παρασκευές του, δεν τις τοποθέτησε στο πιάτο και σέρβιρε μόνο τη βάση του γλυκού.

Οι κριτές τον ρώτησαν γιατί τα παράτησε, αφού είναι ένας άνθρωπος που μας έχει δείξει με την ιστορία του πως δεν τα παρατάει στη ζωή του. Ο Ζαχίρ τους είπε πως δεν ήξερε τι να βάλει στο πιάτο, απ’ τη στιγμή που ήταν λειψό και ότι δεν ήθελε να παρουσιάσει κάτι μισό.

Επίσης, με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει, απάντησε στον Σωτήρη Κοντιζά, λέγοντάς του: “Σεφ, ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον μου δεν το παρατάω. Ό,τι έχει να κάνει με το καλό μου δεν το παρατάω. Αλλά ό,τι δεν μου αρέσει το παρατάω. Γιατί δεν μου κάνει εμένα.

Οι κριτές “έστειλαν” στο σπίτι του MasterChef τον Παντελή και τη Σπυριδούλα, αφού ήταν λογικό πως αποχωρεί ο Ζαχίρ Γιαβαρί. Του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, θυμήθηκαν την οντισιόν του και όλη του την πορεία μέσα στο παιχνίδι, του ευχήθηκαν να πάει μπροστά και τον αποχαιρέτησαν μέσα σε ένα άκρως συγκινητικό κλίμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα