Masterchef: Παρ’ ολίγο νέο μπουρλότο για “English humor” που εκλήφθηκε ως ρατσιστικό σχόλιο

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Παρ’ ολίγο νέο μπουρλότο για “English humor” που εκλήφθηκε ως ρατσιστικό σχόλιο
H Χριστίνα και ο Γιάννης Κ. «χάθηκαν στη μετάφραση» όπως σχολίασε ο Μάριος. Glomex

Δια ανύπαρκτη αφορμή, λίγο έλειψε να ξεσπάσει νέος καβγάς στο Masterchef. Με την παρέμβαση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Επτά χρόνια εμπειρίας, είχαν δείξει στους κριτές του Masterchef πως κάπου στο μέσο της διαδρομής, οι διαγωνιζόμενοι παραδοσιακά παρουσιάζουν «μια ψυχολογική κούραση, μια νοσταλγία» και μια ‘κοιλιά’ στην απόδοση τους.

«Εσείς ωστόσο, δεν δείχνετε να επηρεάζεστε από αυτό και μπράβο σας. Συνεχίζεται πιο δυνατά, πράγμα που δείχνει πόσο πολύ το θέλετε» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στους δημιουργούς πιάτων που -ελαχίστων εξαιρουμένων- σχολιάστηκαν ως ικανά να προστεθούν σε μενού εστιατορίου.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν αυτά των Χριστίνας, Λευτέρη, Νίκου και Ηλία.

Μάλιστα, οι κριτές είπαν στη Χριστίνα πως είναι φυσικό ταλέντο και κάποιοι από τους συμπαίκτες της τη σύγκριναν με τη Μαργαρίτα, την πρώτη γυναίκα νικήτρια του Masterchef.

Νικητής της δοκιμασίας δημιουργικότητας και των 1.000 ευρώ ήταν ο Λευτέρης.

Για μία ακόμη φορά, η ομάδα που είχε τα πλεονεκτήματα (άρα αποφάσισε για ποιος θα μαγειρέψει με τι -ενώ ‘χρέωσε’ σε 3 μέλη των αντιπάλων μόλις 2 λεπτά στο pantry για την επιλογή υλικών) ως νικήτρια της προηγούμενης διαδικασίας, συνετρίβη.

Με σκορ 6-1 επικράτησαν οι γκρι της δοκιμασίας που είχε ως ζητούμενο να εξελίξει σε γεύματα, πράγματα που τρώμε το πρωί (ταχίνι, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα 4 φρούτων).

Ως εκ τούτου, οι μπορντό οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία. Ο μόνος που δεν μπορούσε να ψηφιστεί ήταν ο Γιάννης Κ. που ως αρχηγός έχει ασυλία έως τους 12.

Ο Γιάννης Γ. ήταν βέβαιος πως θα ψηφιστεί, καθώς όπως ομολόγησε το πιάτο του ήταν κακό -δεν είχε αρχή, μέση και τέλος και πήρε τα χειρότερα σχόλια. Είπε μπροστά στους κριτές πως -αν και δάσκαλος μαγειρικής- ενδεχομένως να μην μπορεί να λειτουργήσει στο στενό χρονικό πλαίσιο που δίνεται για κάθε παρασκευή.

«Αργείτε να ψηφίσετε γιατί ζωγραφίζετε ή γιατί σκέφτεστε;» ρώτησε γελώντας τους συμπαίκτες του, πριν τους πει «τελειώνετε», πλήρως συμβιβασμένος με τη ‘μοίρα’ του.

Χάθηκαν στη μετάφραση

Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ του Γιάννη Κ. και της Χριστίνας, η οποία όπως είπε ένιωσε ότι ο αρχηγός της μπριγάδας της έκανε επίθεση στον Γιάννη Γ. Ο τελευταίος τη διαβεβαίωσε ότι κατάλαβε λάθος. Μετά ωστόσο, την κατάθεση της ψήφου ο Γιάννης Κ. τη ρώτησε «εγώ έκανα επίθεση; Σε ποιον; Στον κολλητό; Στο φίλο μου; Μάλλον παρανόησες».

Η Χριστίνα ομολόγησε πως δεν είχε καταλάβει καλά, με τον Γιάννη Κ. να διακόπτει και να της λέει «άμα σε χαλάει, ψήφισε κάποιον άλλον ρε. Τι τον ψήφισες;».

Η Κύπρια διαγωνιζόμενη απάντησε «λέω πως ξεκάθαρα έκανε κακή προσπάθεια, αλλά κι εγώ έκανα χθες κακή προσπάθεια», με τους Γιάννηδες να της εξηγούν πως εκείνη ήταν τυχερή, γιατί στην κακή της μέρα κέρδισε η ομάδα της -άρα δεν υπήρχε ψηφοφορία.

Κι εκεί που θα έλεγε κανείς πως το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ο Γιάννης Κ. είπε σε cue πως «η Χριστίνα μάλλον δεν καταλαβαίνει ελληνικά, μπρο. Αλήθεια. Και στο σπίτι καμια φορά μιλάμε και τα παίρνει διαφορετικά. Δεν κατάλαβε».

Όσο ‘τραβούσε’ το θέμα, δήλωσαν μπερδεμένοι και άλλοι διαγωνιζόμενοι, ως προς το τι έχει συμβεί.

Ο Κουτσόπουλος ζήτησε διευκρινίσεις γιατί δεν κατάλαβε προς τι η ένταση, με τη Χριστίνα να εξηγεί πως ένιωσε ότι ο Γιάννης Κ. επιτέθηκε στον Γιάννη Γ.

Κουτσόπουλος: «Διευκρινίστηκε όμως, ότι (το σχόλιο του μεν προς τον δε) αφορούσε τη σημερινή ημέρα, σωστά;»

Γιάννης Κ.: «Στα ελληνικά»

Κουτσόπουλος: «Εντάξει. Καταλαβαινόμαστε».

Γιάννης Κ.: «Σεφ δεν ήταν καθόλου επιθετικό το σχόλιο».

Κουτσόπουλος: «Με αγάπη, το σχόλιο ήταν άκυρο. Θα σου έλεγα να ανακαλέσεις».

Γιάννης Κ: «Ποιο σχόλιο;»

Κουτσόπουλος: «Το ‘στα ελληνικά’»

Γιάννης Κ.: «Όχι σεφ, ήταν back humor, English humor».

Κουτσόπουλος: «Α, εντάξει τότε. Το κρατάμε».

Σε cue o Γιάννης Κ. διευκρίνισε ότι «δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο. Έχει ξαναγίνει αυτό και να μην καταλάβει. Ειδικά όταν μιλάω λίγο πιο λογοτεχνικά, δεν καταλαβαίνει». Η Χριστίνα είπε χαμογελαστή στο δικό της cue πως «εκείνος μιλάει ελληνικά κι εγώ κυπριακά. Τι να κάνουμε;».

Τον επίλογο της σύγχυσης τον έγραψε ο δεύτερος υποψήφιος της εβδομάδας (μαζί με τον Σταμάτη των γκρι), Γιάννης Γ. επισημαίνοντας πως «η Χριστίνα είναι λίγο μουτρωμένη επειδή χάσαμε. Γέλα λίγο, ρε γαμ%@».

Το γενικό σχόλιο του αρχηγού της γκρι μπριγάδας, Κώστα ήταν «ό,τι και αν ήταν δεν χρειάστηκε πολύ. Σαν το μπαρούτι έξω από το δυναμίτη, άρπαξε αμέσως και πήρε κατευθείαν μπουρλότο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα