The Last Dance: Η παραδοχή και το παράπονο του Τζόρνταν

The Last Dance: Η παραδοχή και το παράπονο του Τζόρνταν
AP

Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν συγχωρεί την αδιαλλαξία της διοίκησης των Σικάγο Μπουλς μετά το 1998, εξηγώντας στο φινάλε του "The Last Dance" πως αν δινόταν σε όλους η ευκαιρία για ακόμη μία σεζόν, άπαντες θα έμεναν στην ομάδα.

Tο “The Last Dance” ολοκληρώθηκε με την προβολή των δύο τελευταίων επεισοδίων στις ΗΠΑ (στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, μέσω του Netflix), με την πρόταση ανανέωσης που έκανε ο Τζέρι Ράινσντορφ στον Φιλ Τζάκσον το καλοκαίρι του 1998 να είναι από τις στιγμές που ξεχώρισαν.

Ο προπονητής των Σικάγο Μπουλς αρνήθηκε τότε να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, κυρίως γιατί δεν ήθελε να κοουτσάρει ένα σύνολο που θα “χτιζόταν” από την αρχή. Ο Μάικλ Τζόρνταν πιστεύει όμως, πως αν έλεγε το “ναι” -έστω για ένα χρόνο- τότε όλοι οι “παλιοί” θα έμεναν και θα διεκδικούσαν ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Αρκεί να αποφάσιζε ο Φιλ Τζάκσον να δουλέψει για ακόμη μία σεζόν στο Σικάγο με όλα τα αστέρια στη… φαρέτρα. Η αδυναμία ελιγμού από την πλευρά της διοίκησης και ο τρόπος με τον οποίο (δια)χειρίστηκε τα θέματα με όλα τα συμβόλαια είναι κάτι που ο Μάικλ Τζόρνταν παραδέχθηκε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ.

“Αν μας δινόταν η επιλογή και μας έλεγαν να μείνουμε για ακόμη ένα χρόνο; Φυσικά θα μέναμε όλοι. Θα το έκανε ο Φιλ (Τζάκσον); Ναι! Με τον Σκότι (Πίπεν) θα έπρεπε να γίνει κάτι να πειστεί. Αλλά αν ο Φιλ (Τζάκσον) ήταν εκεί, αν ο Ντένις (Ρόντμαν) ήταν εκεί, αν ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν εκεί, για να κερδίσουμε το έβδομο πρωτάθλημα; Ο Σκότι (Πίπεν) δεν θα το έχανε με τίποτα. Είναι τρελός γιατί ένιωθα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμη ένα δαχτυλίδι, το έβδομο. Αλήθεια το πιστεύω αυτό. Μπορεί να μην τα καταφέρναμε, αλλά φίλε, το να μην έχουμε τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα δεχτώ για κανένα λόγο. Απλά δεν μπορώ να το δεχτώ” είπε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Τζόρνταν για ό,τι έγινε σε διοικητικό επίπεδο εκείνη τη χρονιά.

Στην πράξη βέβαια, δεν δόθηκε συνέχεια στη δυναστεία των Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι άλλαξαν εντελώς εικόνα το καλοκαίρι του 1998. Ο Φιλ Τζάκσον αποχώρησε από την ομάδα, ο Μάικλ Τζόρνταν αποσύρθηκε για δεύτερη φορά, ο Σκότι Πίπεν και ο Στιβ Κερ έγιναν ανταλλαγή, ενώ ο Ντένις Ρόντμαν έμεινε ελεύθερος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα