Το φετινό ταξίδι του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class 2019 ξεκινά

Το φετινό ταξίδι του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class 2019 ξεκινά

Το ταξίδι του World Class 2019 ξεκινά με αφετηρία το Schiedam της Ολλανδίας.

Από το Schiedam της Ολλανδίας ξεκινά το φετινό ταξίδι του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class 2019 και συγκεκριμένα από το παραδοσιακό αποστακτήριο της Ketel One, τη βότκα που παράγεται εδώ και έντεκα γενεές από την οικογένεια Nolet, με πίστη στη βιωσιμότητα και την ανάδειξη της κοινότητας.

Από τις πιο αγνές πρώτες ύλες και χρησιμοποιώντας ακόμα τον αυθεντικό, χειροποίητο χάλκινο άμβυκα, συνδυάζει μοναδικά την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές απόσταξης. Η οικογένεια συμμετέχει ενεργά με φροντίδα στην παραγωγή του εκλεκτού αυτού αποστάγματος, με κάθε παρτίδα να εγκρίνεται προσωπικά, από μέλος της οικογένειας.

«Νοιαζόμαστε πολύ για το πώς διοικούμε το αποστακτήριο και πως μεταχειριζόμαστε όλους όσους εργάζονται για εμάς, τους γείτονές μας, την bartending κοινότητα και η φροντίδα αυτή εκτείνεται ακόμα και στα Ketel One serves που προτείνουμε. Ήμασταν οι πρώτοι που συνδυάσαμε τη βότκα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, υψηλής ποιότητας, που επανεπενδύουν στην τοπική κοινότητα.

Στην Ketel One πιστεύουμε στις πράξεις και στόχος μας είναι να αποτελούμε έμπνευση για την trade κοινότητα, ώστε να δημιουργούν «καλύτερα» cocktails, προσφέροντας μια προσεγμένη και απολαυστική εμπειρία Fine Drinking. Πιστεύουμε ότι η καλή πράξη, έχει και καλύτερη γεύση!» επισημαίνει ο Bob Nolet, εκπρόσωπος της 11ης γενιάς των αποσταγματοποιών της Ketel One.

Η 1η δοκιμασία με ονομασία #betterdrinking, εμπνεύστηκε από τα Ketel One classic cocktails : Bloody Mary, Espresso Martini και Dutch Mule. Οι φιναλίστ δημιούργησαν μπροστά στην κριτική επιτροπή τη δική τους εκδοχή των κλασσικών cocktails, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίον, η δική τους πρόταση, συμβάλλει στην βιωσιμότητα και επιδρά θετικά σε αυτό που εκείνοι αποκαλούν κοινότητα, είτε αυτό αφορά το μπαρ τους, την πόλη τους ή τη τοπική κοινωνία τους.

Ο Νίκος Σουρμπάτης ο Έλληνας νικητής του World Class competition διασκεύασε δημιουργικά το Ketel One Espresso Martini φτιάχνοντας σε συνεργασία με 12 Ελληνικά coffee shops το δικό του εσπρέσσο λικέρ αξιοποιώντας μονοποικιλιακό καφέ και cascara.

Θέλοντας μάλιστα να αφήσει το οικολογικό αποτύπωμά του στην αεικίνητη Ελληνική barista κοινότητα παρουσίασε το project AFECTO: συλλέγοντας τα απορρίμματα καφέ των παραπάνω επιχειρήσεων για ένα μήνα, τα προσέφερε στη γερμανική εταιρία ΚΑFFEFORM, η οποία τα μετέτρεψε σε κούπες και δοχεία όπου και σέρβιρε τα διαγωνιστικά ποτά του.

Όμως η δοκιμασία δεν ολοκληρώθηκε εδώ! Στο αποστακτήριο Nolet βρέθηκαν μερικοί από τους πιο γνωστούς τοπικούς παραγωγούς, σε μια απρόσμενη «υπαίθρια αγορά» με φρέσκα τοπικά προϊόντα. Εκεί οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο Ketel One cocktail, χωρίς τεχνητές γεύσεις, χωρίς φύρα, στηρίζοντας το τοπικό επιχειρείν. Είχαν στη διάθεσή τους €20 και 20’ λεπτά, για να διαλέξουν τα προϊόντα της προτίμησης τους. Τα cocktail serves δημιουργήθηκαν επί τόπου, παρουσία 2 των κριτών, για κάθε διαγωνιζόμενο, που δοκίμασαν τις μοναδικές δημιουργίες.

Οι κριτές στους οποίους παρουσίασε ο Νίκος Σουρμπάτης ήταν οι Kaitlyn Stewart, Worldclass Glabal Winner 2017 από τον Καναδά & Michito Kaneko, Worldclass Global Winner 2015 από την Ιαπωνία.

Και το ταξίδι συνεχίζεται! Μείνετε συντονισμένοι, επόμενος σταθμός Γλασκόβη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα