Το News 247 στο Απλό Θέατρο

default image

Τετάρτη, το News 247 στο Απλό Θέατρο, στην απογευματινή παράσταση

Κι αν η χώρα μας μοιάζει μ’ ένα “βαγόνι στα νερά” ένα είναι σίγουρο, δεν θα βουλιάξει. Με ανθρώπους του χώρου που δίνουν κείμενα σαν αυτό, με καλλιτέχνες που πασχίζουν, με πολίτες που αντιστέκονται.

Το “Βαγόνι στα νερά” δεν μπάζει, απεναντίας βγάζει ποταμούς συναισθημάτων για την απώλεια, την εξαπάτηση, την πλάνη του έρωτα. Μιλά για ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας με αναφορές στον εμφύλιο και την χούντα, μιλά για τον σύγχρονο εχθρό τα ναρκωτικά.

Η Όλια, μια ηλικιωμένη χήρα, νοικιάζει το αρχοντικό της σπίτι σε νέους. Ο Τίμος και η κοπέλα του η Τόνια φιλοξενούν εκεί για μια νύχτα μιαν αλκοολική ξεπεσμένη ηθοποιό.

μόνο που η μια νύχτα γίνεται κοντά μήνας και στο ενδιάμεσο διάστημα γίνονται εκμυστηρεύσεις, εξομολογήσεις για μίση, πάθη που βυθίζουν την ζωή των πρωταγωνιστών σαν ένα “βαγόνι στο νερά”.

Ιδιαίτερα δυνατή η Μαρίνα Ψάλτη στον δύσκολο ρόλο της. Τα διακριτικά σκηνικά, η υποβλητική μουσική της Καραίνδρου, ο ρέων λόγος του συγγραφέα, δίνουν μια ξεχωριστή παράσταση. Βέβαια οι θεατές δεν ήταν οι αναμενόμενοι, νομίζω όμως πως τέτοιες παραστάσεις πρέπει να παρακολουθούνται από όλους.

Καλή σας θέαση

( Κείμενο: Χαρά Κιούση)

Συντελεστές

Κείμενο………………….Λεωνίδα Προυσαλίδη

Σκηνοθεσία…………….Αντώνη Αντύπα

Κοστούμια……………..Γιώργου Πάτσα

Μουσική………………..Ελένης Καραίνδρου

Παίζουν

Έυα Κοταμανίδου

Μαρίνα Ψάλτη

Δημήτρης Σομόλης

Σωτηρία Ρουβολή

Παραστάσεις

Τετ., Κυρ. 19.00

Εισιτήριο 17 ευρώ

Πεμ., Παρ., Σαβ. 21.00

Εισιτήριο 20 ευρώ

Φοιτ. 15 ευρώ

Διάρκεια 105′

Απλό Θέατρο

Χαριλάου Τρικούπη 4

Πίσω από το Πάντειο

Τηλ.210-9229605

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα