Το Survivor 4 σε αριθμούς: Ο χειρότερος και ο καλύτερος παίκτης – Ο ρόλος των “νέων” στους Κόκκινους

Το Survivor 4 σε αριθμούς: Ο χειρότερος και ο καλύτερος παίκτης – Ο ρόλος των “νέων” στους Κόκκινους

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Οι "Κόκκινοι" άρχισαν να καταγράφουν νίκες και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μια "βουτιά" στα στατιστικά του reality επιβίωσης.

Η παραγωγή του Survivor έκανε τα αδύνατα δυνατά για να “σώσει” τον ανταγωνισμό στο reality. Οι ομάδες των “διασήμων” και των “μαχητών” είχαν τεράστιο χάσμα μεταξύ τους, η πρώτη αλλαγή σε “κόκκινους” και “μπλε’ δε λειτούργησε ενισχυτικά για τους δεύτερους, και τελικά έπρεπε να φτάσουμε στις μεταγραφές της… χειμερινής περιόδου για να αισθανθούμε πως μπορούμε τελικά να έχουμε κάτι που να θυμίζει έστω και λίγο, ντέρμπι.

Η αλήθεια είναι πως οι “κόκκινοι” το πάλευαν καλύτερα το τελευταίο διάστημα, πήγαν και κάποιες σειρές αγώνων στην παράταση του 9-9, αλλά και πάλι έμεναν υποσιτισμένοι με καρύδες, φακές και ρύζι. Πόσο να αντέξεις; Το ηθικό έπεσε, οι δυνάμεις στέρευαν. Και επειδή η ψυχολογία πάει χέρι-χέρι με τη σωματική δύναμη και την ευεξία στο ζύγισμα της νίκης, οι νέες ενισχύσεις φαίνεται πως και καθαρό μυαλό προσθέτουν, αλλά και αντοχές. Και όπως τελικά είδαν οι τηλεθεατές, έφεραν και δύο σερί επικρατήσεις για τους “Κόκκινους”, μετά από οκτώ σερί καταποντίσματα. Μάλιστα, η νίκη της Τρίτης έγινε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, με το 7-0 να γίνεται 10-3 και τους ταλαίπωρους “κόκκινους” να κερδίζουν ασυλία και μπουγάτσα. Μεγάλες στιγμές φυσικά στα social media της χώρας που πανηγύρισαν τη νίκη των 11 του Κοψιδά με καρέ και memes που θύμιζαν Εθνική Ποδοσφαίρου και Euro 2004.

Οι παραπάνω αλλαγές επιβεβαιώνονται φυσικά και από τα στατιστικά που θα δούμε παρακάτω, όπως μαζεύονται από το site που τα σταχυολογεί, survivor-greece.gr. Οι νίκες και οι ήττες αναφέρονται στα μοναδικά “ματσαρίσματα” του κάθε παίκτη, που μπορεί να είναι διπλά σε ένα αγώνισμα ασυλίας ή επάθλου (τροφή ή επικοινωνία).

 

Για αρχή, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και το επεισόδιο της Τρίτης, πρώτη σε στατιστικά νικών-ηττών είναι η νεοεισελθούσα Καρολίνα, με 4-0 και επιτυχία της τάξης του 100%. Φυσικά, η Καρολίνα είναι φρέσκια και θα κριθεί καλύτερα στην πορεία. Για την ώρα όμως έχει δώσει φοβερή ενέργεια στο σύνολό της.

Ακολούθως, με μεγάλο ποσοστό νικών, πολύ ψηλά είναι ο αρχηγός των Μπλε, ο James, με 31-8 σε νίκες και ήττες και ποσοστό επιτυχίας που φτάνει κοντά στο 80%.

Από κοντά ακολουθεί η Μαριαλένα με ρεκόρ 26-13, υπερδιπλάσιες δηλαδή νίκες από ήττες, και ποσοστό επιτυχίας στο 66,7%. Καθόλου τυχαίο λοιπόν που η ομάδα της έχασε δύο διαδοχικά αγωνίσματα στα παιχνίδια που εκείνη ήταν απούσα λόγω τραυματισμού και αδιαθεσίας.

Στην τέταρτη θέση επιτυχίας είναι η Σοφία με 21-13 και ακολουθεί ο Κόρο με 24-15. Αμφότεροι στους Κόκκινους. Χαρακτηριστικό είναι πως στην έκτη θέση παραμένει η Κάτια με 14-9, η οποία έχει φύγει από το παιχνίδι προς απογοήτευση του τηλεοπτικού κοινού που ακόμη τη μνημονεύει.

 

Πάμε τώρα στον αντίποδα.

Εκεί, στην κατηγορία των “χειρότερων” δηλαδή, είναι η Ανθή Σαλαγκούδη με μόλις 5 νίκες σε 29 αγώνες της, και 24 ήττες. Το ποσοστό της στις νίκες είναι πενιχρό, μόλις 17,2%.

Ακολούθως, ο νεοεισελθείς Δημήτρης, διάγει ανάποδη πορεία από την Καρολίνα, έχοντας μόλις μία νίκη σε 5 αγώνες. Ο δε “παλιός”, Καλλίδης, σε 39 αγώνες έχει μόλις 9 νίκες και 30 ήττες.

 

Τέλος, στο crash test των σημερινών προτεινόμενων, η πραγματικότητα βάσει στατιστικών, διαμορφώνεται ως εξής:

Η Μαριπόζα έχει 22 νίκες και 16 ήττες σε 38 ματσαρίσματα.

Η Βαλέρια έχει 2 νίκες και 4 ήττες στα 6 αγωνίσματα που έχει προλάβει να παίξει.

Η Ελευθερία έχει 14 νίκες και 19 ήττες σε 33 δικά της αγωνίσματα.

Φυσικά, το κοινό δεν ψηφίζει μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, ή και με καθόλου, και έτσι το σημερινό αποτέλεσμα ψηφοφορίας παραμένει ένα ανοιχτό αίνιγμα. Σήμερα άλλωστε δεν θα έχουμε διαδικασίες “τύπου Σαλαγκούδη”, άρα όλα εναπόκεινται στην κρίση των τηλεθεατών και socialmediakών θεατών του reality.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα