Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης για κλειστά καφέ: “Ήταν η καλύτερη εξέλιξη”

Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης για κλειστά καφέ: “Ήταν η καλύτερη εξέλιξη”
Στιγμιότυπο από την πλατεία της Ν.Σμύρνης Eurokinissi

Αναφανδόν υπέρ της απόφασης για το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης, τάσσεται η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης.

Την απόλυτη στήριξη του σωματείου καταστημάτων εστίασης στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας καφετεριών, μπαρ και εστιατορίων λόγω κορονοϊού, εκφράζει η πρόεδρος του, Νίκη Κωνσταντίνου, η οποία μάλιστα, όπως λέει είχε εισηγηθεί να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση.

Μιλώντας στο News 24/7 η κυρία Κωνσταντίνου τονίζει:

“Είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κανείς μας δεν νοείται να σκεφτεί το” “προσωπικό” συμφέρον. Το συμφέρον αυτή τη στιγμή και το προσωπικό και το συλλογικό είναι να διασφαλίσουμε την υγεία μας και να μην γίνουμε Ιταλία. Αυτή η ασθένεια δεν είναι αστεία. Χαιρόμαστε που το αίτημα μας εισακούσθηκε αμέσως”.

Το Σωματείο, που έχει μέλη 35.000 επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και αιθουσών δεξιώσεων, είχε δεχτεί τηλεφωνήματα μέχρι και σήμερα από επιχειρηματίες που ρωτούσαν τι πρέπει να κάνουν για να πείσουν πελάτες να ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις.

Η κυρία Κωνσταντίνου ωστόσο, υπογραμμίζει: “Εμείς, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού την Τετάρτη, είχαμε περίπου 60% πτώση στους τζίρους. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια βουτιά. Ίσως μόνο τις δύο τρεις μέρες του δημοψηφίσματος. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όμως ότι η συνάθροιση εγκυμονεί κινδύνους και αντίκειται στις αρχές που θέλει να περάσει το υπουργείο. Η δουλειά μας είναι να ψυχαγωγούμε υγιείς ανθρώπους. Πρώτα είναι η προστασία του κόσμου. Το μήνυμα έχει περάσει. Έγκειται στον καθένα και στον πολιτισμό που έχει, το να τηρεί τις οδηγίες”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η μόνη αρνητική παράμετρος, σύμφωνα με την πρόεδρο, είναι οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι άστεγοι, πολλοί εκ των οποίων σιτίζονταν από επιχειρήσεις εστίασης.” Αρκετές επιχειρήσεις σιτίζουν δωρεάν ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μιλάμε για επιχειρήσεις μικρομεσαίες, που τις έχουν γονείς φοιτητών, άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία που δνε πετούν το φαγητό τους τα βράδια και βοηθούν ανθρώπους”.

Τελος, σύμφωνα με την Νίκη Κωνσταντίνου, θα χρειαστεί σημαντική βοήθεια στον κλάδο από την κυβέρνηση, κάτι που η ίδια θα θέσει ως προτεραιότητα μετά το πέρας της κρίσης.” Πριν την οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί οφείλουμε να προστατεύουμε τη ζωή τη δική μας, των υπαλλήλων και του κοινού. Αμέσως μετά όμως το Σωματείο δεσμεύεται για να μπει μπροστά και να υπερασπιστεί τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ουσιαστική στήριξη στον κλάδο. Δεν μιλάω για αποζημίωση αλλά για ουσιαστική ενίσχυση με παροχή ρευστότητας. Να βρεθεί ένας τρόπος να δοθεί ρευστό στις επιχειρήσεις και να σχεδιαστούν μέτρα ανάπτυξης για να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών. Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για τα οποία θα συζητήσουμε αμέσως μετά την ειδική αυτή κατάσταση, θα κλείσουν πολλές από τις επιχειρήσεις στην εστίαση”.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα