Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στα δημοτικά νεκροταφεία της Πάτρας

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στα δημοτικά νεκροταφεία της Πάτρας

Υπάλληλος δημοτικού νεκροταφείου της Πάτρας φαίνεται από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι καταχράστηκε χρήματα που εισέπραττε από τα τέλη και δεν τα απέδιδε. Στον Εισαγγελέα η υπόθεση

Υπόθεση κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης στα δημοτικά νεκροταφεία αποκαλύφθηκε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο δήμος Πάτρας για την διαπίστωση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

Από την ΕΔΕ, που διενεργείται σε χρονικό βάθος πέντε ετών και είναι σε εξέλιξη, προέκυψε ότι υπάλληλος του Α΄ Κοιμητηρίου καταχράστηκε χρήματα που εισέπραττε από τα τέλη του νεκροταφείου και δεν τα απέδιδε στο δήμο, χρησιμοποιώντας ακυρωμένες αποφάσεις είσπραξης. Και όλα αυτά λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικού αρχείου, η απουσία του οποίου διευκόλυνε τη δράση του εν λόγω υπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε βρέθηκαν μόνο για τον Δεκέμβριο του 2012 ακυρωμένες και μη επαναβεβαιωμένες αποδείξεις της τάξεως των 2.200 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, επίσης, είχε παραδώσει καθυστερημένα 2.100 ευρώ, ποσό που είχε εισπράξει από τις 17 Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως τις 6 Ιουλίου ενώ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του στις 8 Ιουλίου. Η απόδοση έγινε στις 20 Αυγούστου, μετά δηλαδή από ενάμιση μήνα.

Μετά την γνωστοποίηση των προαναφερόμενων στοιχείων, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του, ζήτησε την απολογία του, με τον υπάλληλο να αρνείται την υπεξαίρεση και να κάνει λόγο για συνδικαλιστική δίωξη και έστειλε την αναφορά στον Εισαγγελέα και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Πληροφορίες από thebest.gr

SHARE:

24Media Network