“Εάν θέλετε να γίνει Συνέδριο, θα αφήσετε εκτός τους συνέδρους-μαϊμού”, προειδοποιεί το ΠΑΜΕ

“Εάν θέλετε να γίνει Συνέδριο, θα αφήσετε εκτός τους συνέδρους-μαϊμού”, προειδοποιεί το ΠΑΜΕ
Συμβολική κατάληψη από το ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ. (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ετοιμάζεται να καταθέσει νέο εξώδικο για τους αντιπροσώπους που θεωρεί παράνομους, ενώ εκτιμά ότι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να είναι παρόν σε μια διαδικασία που τον τόνο ενδέχεται να δώσουν τα …ΜΑΤ!

«Εάν θέλετε να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ, θα αφήσετε εκτός τους συνέδρους-μαϊμού» προειδοποιεί την ηγεσία της οδού Πατησίων το ΠΑΜΕ, με αφορμή και το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσαν χθες τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη στήλη, ανέφεραν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν το Συνέδριο να είναι μόνο εκλογικό, αλλά ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς προβλέπεται από το Καταστατικό, τριήμερο, με ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας. Εκτιμούσαν δε ότι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να παραστεί στο Συνέδριο και να είναι παρόν σε μια διαδικασία που τον τόνο ενδεχομένως θα δώσει η παρουσία των ΜΑΤ. Επεσήμαιναν, επίσης, την συμμαχία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και αναρωτιούνταν γιατί αρνείται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει Συνέδριο χωρίς τους συνέδρους –που το ΠΑΜΕ θεωρεί- «μαϊμού», από τη στιγμή που και με αυτή τη σύνθεση η σημερινή πλειοψηφία δεν κινδυνεύει.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» δημοσιεύουν σήμερα την ανακοίνωση της δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ), της παράταξης που δραστηριοποιείται ητο ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, ώστε οι αναγνώστες να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα συμβαίνοντα στην οδό Πατησίων:

«Είναι απαράδεκτο η Εκτελεστική Επιτροπή να συνεδριάζει μετά από τόσο καιρό και μάλιστα μόνο για το Συνέδριο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα η εργατική τάξη της χώρας μας δέχθηκε και δέχεται επίθεση στη ζωή της, στα δικαιώματά της.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτό που έκανε ήταν:

Να επιτίθεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που έκαναν και κάνουν σημαντική προσπάθεια να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας τες εγκληματικές οργανώσεις.

Προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη από συνδικάτα της Αττικής, της Καβάλας, του Ηρακλείου. Με αυταρχισμό προχώρησε ακόμη και στην αποπομπή μελών του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Παρεμπόδισε και παρεμποδίζει τη δράση των συνδικάτων για να πραγματοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κυβέρνηση που φέρνει νέο νομοσχέδιο ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Από την άλλη εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους συμφωνούσατε με τις κυβερνήσεις το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και σαν το λαγό.

1)Στηρίζετε την κυβέρνηση της ΝΔ όπως κάνατε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο νέο νομοσχέδιο για το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους μπαίνοντας μπροστά με την δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου.

2)Συμφωνήσατε με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση, την ΕΕ στην 4η αξιολόγηση και το πάγωμα μισθών και μεροκάματων με την υπογραφή σας στην συμφωνία της ντροπής που την ονομάσατε ΕΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη ο αγώνας για παράδειγμα των εργαζομένων του ΟΤΕ που διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις

3)Κουβέντα δεν είπατε για την επικίνδυνη συμφωνία για τις βάσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

4)Στηρίξατε την κυβέρνηση και το ΣΕΒ που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια ακόμη και να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

5) Αυτό που σας νοιάζει αλλά και προβάλετε συνεχώς είναι σαν καλοί σύμβουλοι του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων οι ιδιωτικές επενδύσεις, η καπιταλιστική ανάπτυξη γιατί έτσι όπως λέτε θα υπάρξουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δικαιώματα. Λες και τώρα έχουμε άλλου είδους ανάπτυξη.

Για όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κρατήσετε τις καρέκλες σας και τον μηχανισμό στήριξης των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων τους.

Όσο αφορά το ίδιο το συνέδριο να τονίσουμε τα εξής:

Επαναφέρουμε το κείμενο- εξώδικο που είχαμε με όλους τους τρόπους καταθέσει εδώ αλλά και παντού.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε την εργοδοτική παρέμβαση. Την παρουσία των ίδιων των εργοδοτών, Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων στα συνδικάτα.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε την ωμή αναπαραγωγή των συσχετισμών.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε τις νοθείες, τις πλαστογραφίες με διάφορους τρόπους, κλπ.

Επιστρατεύσετε όποιον μηχανισμό θέλετε. Ματ, εισαγγελείς, τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι γνωστός ο ρόλος συγκεκριμένων στελεχών εδώ μέσα. Το ‘χουν δίπορτο, τριγυρνούν από Ομοσπονδία σε Ομοσπονδία, χαλάνε συνδικάτα και φτιάχνουν άλλα. Αναρωτιόμαστε που βρίσκουν χιλιάδες ευρώ και ξοδεύουν για να τριγυρνούν ανά την Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι και το Ντουμπάι. Πρέπει να μην πατήσουν το πόδι τους εδώ. Να διαγραφούν.

Έχετε πάρει το κείμενο-εξώδικο εδώ και πολύ καιρό και δεν βγάλατε άχνα. Σας θυμίζουμε τη στάση σας στην οργανωτική επιτροπή στην προσπάθεια σας για να γίνει συνέδριο που κουβέντα δεν λέγατε παρά τα παραπέμπετε όλα στο συνέδριο γιατί εκεί θα είχατε την πλειοψηφία για να αποφασίσετε να συμμετέχουν και να πάρουν μέρος εργοδότες, διευθυντικά στελέχη κλπ.

Το μυαλό σας είναι στις καρέκλες. Δεν είναι κρυφό ότι μας έχετε πιάσει για παζάρια για τα σωματεία μαϊμούδες. Για παράδειγμα το κλαδικό των τροφίμων. Μπορείτε να μας πείτε ποτέ συνεδριάζει, ποιος είναι ο πρόεδρος και που εμφανίζεται. Που είναι τα γραφεία. Ανύπαρκτο, όπως και άλλα. Έχει και επαγγελματικό ταμείο. Η υπάρχουν Εργατικά Κέντρα που οι ψηφίσαντες προσεγγίζουν τον απόλυτο αριθμό των εργαζομένων σε μια περιοχή.

Εμείς δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες, ούτε τυπολάτρες. Ξέρουμε τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπάρχουν συνδικάτα που τους λείπουν για παράδειγμα ορισμένα στοιχεία, η καθυστέρησαν να κάνουν εκλογές. Δέστε τη στάση μας στην Ο.Ι.Υ.Ε, στην Ομοσπονδία Μετάλλου. Υπαρκτά σωματεία δεν έχουμε κόψει.

Θέλουμε να γίνει συνέδριο. Για να αντιπαρατεθούν οι δύο γραμμές στο κίνημα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν ζωντανά, πραγματικά σωματεία. Με μαϊμούδες δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς. Εσάς δεν σας ενδιαφέρει να γίνει αυτό. Γιατί σας έχει πάρει χαμπάρι ο εργατόκοσμος. Τις καρέκλες και το μηχανισμό θέλετε.

Σας το λέμε καθαρά. Αυτό που αρχίσαμε δεν το εγκαταλείπουμε. Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας. Το Μητσοτάκη, το Βρούτση, το Πρόεδρο του ΣΕΒ το Φέσσα, με τους οποίους έχετε δίαυλο επικοινωνίας. Συσκεφθείτε και αποφασίστε. Εμείς συζητάμε και συναποφασίζουμε μέσα στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων με τους εργαζόμενους. Όσο για το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου χώροι εδώ στην Αθήνα υπάρχουν. Όπως το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η αίθουσα του σταδίου Ειρήνης και φιλίας κλπ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα