Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, η παρουσία Μητσοτάκη και η υπόσχεση Χρυσοχοΐδη

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, η παρουσία Μητσοτάκη και η υπόσχεση Χρυσοχοΐδη
Το κτίριο της Συνομοσπονδίας Eurokinissi

Ο πρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του και μετά το Συνέδριο και όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η ΠΑΣΚΕ θα επιλέξει τον διάδοχό του. Για τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Απριλίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το συνέδριο της ΓΣΕΕ για την εκλογή της νέας ηγεσίας, μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια διεξαγωγής του στην Καλαμάτα.

Στο Συνέδριο έχει δηλώσει στην ηγεσία των συνδικαλιστών ότι θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης –σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» αναζητείται ήδη κενή ημερομηνία στο πρόγραμμά του- ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δεσμευτεί για περιφρούρησή του από τυχόν έκτροπα.

Το Συνέδριο, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα, καθώς αναζητείται χώρος που θα εξασφαλίζει ότι στην αίθουσα της συνεδρίασης θα εισέλθουν μόνον οι διαπιστευμένοι σύνεδροι, όπως πιθανόν να είναι το Μέγαρο Μουσικής ή και το Πολεμικό Μουσείο, χωρίς πάντως να έχει αποκλειστεί και κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο θα παραβρεθεί και η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Γιάννης Παναγόπουλος θα επιθυμούσε και τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, παρά τις χείριστες σχέσεις τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει πώς θα αντιδράσει το ΠΑΜΕ στους σχεδιασμούς αυτούς, καθώς έχει προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε ένα Συνέδριο που, όπως τονίζει, είναι νόθο.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, όπως έχει τονίσει στην τελευταία του συνέντευξη στο news24/7, θα παραμείνει στην προεδρία της ΓΣΕΕ, από τη στιγμή που οι συσχετισμοί είναι ευνοϊκοί για τον ίδιον και την παράταξή του και μετά το Συνέδριο.

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», σε σύσκεψη κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ, ο Γιάννης Παναγόπουλος ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το Συνέδριο και εφόσον επιτευχθεί μια σχετική σταθεροποίηση στην οδό Πατησίων, θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, με την ΠΑΣΚΕ να επιλέγει τον αντικαταστάτη του και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να επηρεάζει τις καταστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα