Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά Αγγελή για την κατάθεσή του και την προσπάθεια εμπλοκής Τσίπρα

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά Αγγελή για την κατάθεσή του και την προσπάθεια εμπλοκής Τσίπρα
Tα γραφεία της Novartis Eurokinissi

Η Κουμουνδούρου -εν αντιθέσει με την κυβερνητική πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ- επικεντρώνει στην παραδοχή του πρώην αντιεισαγγελέα ότι “οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία”, ενώ επιτίθεται και στην δημόσια τηλεόραση για την κάλυψη του θέματος

Για “ατελείωτες παλινωδίες” κατηγορεί τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την κατάθεσή του την Τρίτη στην Προανακριτική της Βουλής.

Η Κουμουνδούρου εστιάζει στην προβολή της παραδοχής του πρώην αντιεισαγγελέα ότι “πράγματι, οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία”, εν αντιθέσει με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που επικεντρώνουν στην εμπλοκή από τον Ιωάννη Αγγελή του Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν αιχμές κατά του πρώην αντιεισαγγελέα για την κατάθεσή του στην Προανακριτική, επισημαίνοντας τα εξής: “ Ο κ. Αγγελής συνεχίζει τις ατελείωτες παλινωδίες που έχει επιδείξει εδώ και καιρό. Στην κατάθεσή του είπε πολλά που αποκρύπτονται από τα Μέσα: Είπε ότι το FBI, στην περιβόητη συνάντηση στη Βιέννη, έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού! Και αυτό σκευωρία είναι; Είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και μόνο το 10% του σκανδάλου είναι πάνω από το νερό, καλώντας μάλιστα να διερευνηθεί περισσότερο για να αποκαλυφθεί και το υπόλοιπο 90%. Είπε ότι είναι παράνομες οι αρχειοθετήσεις του σκέλους της υπόθεσης Novartis που αφορά στους επτά πολιτικούς, για τις οποίες πανηγυρίζει η ΝΔ και κάνει λόγο για σκευωρία. Ερωτηθείς εάν υπάρχει ευθύνη υπουργών για το σκάνδαλο, είπε, ναι, μπορεί να υπάρχει. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον Ρασπούτιν. Όλα αυτά δεν τα είδατε; Τι λέει για όλα αυτά η ΝΔ; Συνεχίζει να μιλά με θράσος για σκευωρία την ώρα που το FBI, όχι μόνο διερευνά την υπόθεση, αλλά έδωσε και λογαριασμό πρώην υπουργού της ΝΔ; Και το μόνο το οποίο αναπαράγεται ως δήθεν μεγάλη αποκάλυψη είναι το μεγάλο ψέμα που είπε: Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος, ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές».

Όταν ερωτώνται γιατί μιλούν για “παλινωδίες” του Ιωάννη Αγγελή, αναφέρουν τα εξής: “ Ο κ. Αγγελής χθες κατάφερε να αναιρέσει τον εαυτό του μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Ενώ είπε πως “ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι δεν θεωρώ πως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων”, λίγα λεπτά μετά είπε: “Ρώτησα τον εκπρόσωπο του FBI “γιατί μας στείλατε 2 έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών; Και ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι “οι από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων”. Δηλαδή μέσα σε πέντε λεπτά απέδωσε διαμετρικά αντίθετες δηλώσεις στο ίδιο ακριβώς πρόσωπο. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο εκπρόσωπος του FBI και πιστεύει και δεν πιστεύει πως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis!!!Όμως, δεν είναι μόνο αυτά που διέρρευσαν χθες που δείχνουν αντιφάσεις και παλινωδίες στις καταθέσεις του κ. Αγγελή. Έχει πει και έχει κάνει πολλά πράγματα στο παρελθόν. Είναι αυτός που από την πρώτη στιγμή έχει χαρακτηρίσει υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis. Είναι αυτός που είχε αρχειοθετήσει τις μηνύσεις των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για εμπλοκή δικαστικών στη δήθεν σκευωρία που επικαλούνταν. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο κ. Αγγελής ελέγχεται πειθαρχικά για αποσπασματικές διαρροές της υπόθεσης Novartis που έγιναν στον Τύπο και οι οποίες χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για να τροφοδοτούν το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. Ξεχνάτε ότι είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του κ. Αγγελή. Το έκανε ακριβώς για να μη μείνει καμία σκιά, να διερευνηθούν πλήρως, εκτός από τη Novartis, και οι καταγγελίες τόσο του κ. Αγγελή όσο και οποιουδήποτε άλλου. Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη αλά καρτ. Μετά τη διαβίβαση που έκανε ο κ. Καλογήρου, ο κ. Αγγελής ξεκίνησε να εμπλέκει το όνομα του πρώην υπουργού. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει και η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην δημόσια τηλεόραση για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων, κυρίως γιατί δεν αναφέρθηκε η παραδοχή του ότι “οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό έλληνα πολιτικού στην Ελβετία”:

«Η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων έκρινε πως η παραδοχή του κ. Αγγελή πως στη Βιέννη το FBI του έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού για το σκάνδαλο Novartis ή δεν αποτελεί είδηση ή κάποιους θα δυσαρεστήσει.

Για αυτόν το λόγο αποφάσισε να λογοκρίνει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς το πετσοκομμένο, προκειμένου να μην ακουστεί ότι η δήθεν σκευωρία τελικά περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τη Novartis.

Ως γνωστόν, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Κι επειδή οι “αβλεψίες” της δημόσιας τηλεόρασης έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε να δούμε αν σε επόμενο ρεπορτάζ, το δελτίο της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα διερευνήσει ποιος είναι τελικά αυτός ο πρώην υπουργός. Σε διαφορετική περίπτωση, η αβλεψία θα θεωρηθεί ως κανονικότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα