Ανδρουλάκης σε Φώφη: Δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση

Ανδρουλάκης σε Φώφη: Δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης. Eurokinissi

Ένα δύσκολο τηλεφώνημα και μια συνάντηση των δυο που εκκρεμεί για πριν τη συνεδρίαση της Τετάρτης. “Να μιλήσουν” καλεί τους κορυφαίους και τους βουλευτές του κόμματος ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ αναρωτιέται “τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της Φώφης”. Όλο το παρασκήνιο.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και την σφοδρή αντίδραση του “νούμερου δυο” του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

Παρά τα όσα γράφτηκαν, συνάντηση των δυο την Παρασκευή δεν έγινε -όπως ο ίδιος ενημέρωσε το news24/7- παρότι την είχε ζητήσει ο ευρωβουλευτής με τηλεφώνημα στην Πρόεδρο του κόμματος από τις Βρυξέλλες. Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί, πάντως, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, πριν τη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Τετάρτη, καθώς η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ (και του ΠΑΣΟΚ) βρίσκεται στη Σάμο. Μεταξύ των δυο, όμως, υπήρξε ένα φορτισμένο τηλεφώνημα, που κατέδειξε ότι υπάρχει ρήξη για τον τρόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

“Εγώ δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, είναι περιφρονητικό για τη βάση” προειδοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και καλεί τους “κορυφαίους” του κόμματος, όπως τον Κώστα Σκανδαλίδη, πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς,, όπως τον Κώστα Σημίτη να τοποθετηθούν επί του θέματος.

“Δηλαδή, θα καλέσουμε τους εκπροσώπους της βάσης του ΠΑΣΟΚ μετά από τόσα χρόνια και θα τους πούμε ότι σας φωνάξαμε για να αλλάξετε το Καταστατικό και να μην ψηφίζετε για την ηγεσία;

Είναι μεγάλη προσβολή απέναντί τους, να μην τους υπολογίζουμε” συνηθίζει να τονίζει σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχεται.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ φέρεται να τάσσεται υπέρ ενός τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα εκλέξει και συνέδρους -αν και είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν πλέον οργανώσεις ή γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ενώ θα τηρείται πλήρως το Καταστατικό.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι προ ολίγων ημερών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε χρονοδιάγραμμα στο οποίο η Συνδιάσκεψη θα προηγούνταν του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. “Τι άλλαξε και υπήρξαν νέες ανακοινώσεις; Ποιος και γιατί το αποφάσισε; Πρόκειται για απλό ερασιτεχνισμό ή υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες;” αναρωτιέται με νόημα.

Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναρωτιέται μήπως η επικεφαλής του κόμματος έχει αποφασίσει τη σύγκρουση και το “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Όταν ερωτάται, πάντως, τι θα πράξει ο ίδιος και αν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του: “Εγώ δεν συνυπογράφω την απόφαση για ένα τέτοιο Συνέδριο, που θα είναι Συνέδριο περιφρόνησης της βάσης” επαναλαμβάνει, ενόψει και του επικείμενου τετ α τετ με τη Φώφη Γεννηματά και των συνεδριάσεων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ για τις οριστικές αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα