Απίστευτο και όμως αληθινό: Κατά 47% περικόπηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών τη διάρκεια της κρίσης

Απίστευτο και όμως αληθινό: Κατά 47% περικόπηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών τη διάρκεια της κρίσης
Ο Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Το δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σαββαΐδη, κατόπιν παρέμβασης του προέδρου της ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Γιάννης Γκίκας

Όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Σαββαΐδη «Ανάλεκτα ελληνικής διπλωματίας», το βράδυ της Δευτέρας, πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπου νους!

Αρχικά υπήρξε η παρέμβαση του προέδρου της ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Γιάννη Γκίκα, που αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της κρίσης οι περικοπές που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία!

Την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που ήταν εκ των παρουσιαστών του βιβλίου.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Δένδιας τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών περικόπηκαν στη διάρκεια της κρίσης κατά 47%!!! Στο …μισό δηλαδή! Σεμια περίοδο που όλα έδειχναν ότι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, αρχικά στα βαλκάνια και εν συνεχεία τα ελληνοτουρκικά, θα ερχόταν με ορμή στην πρώτη θέση της ατζέντας της χώρας μας, με άγνωστες ακόμα τις εξελίξεις στο προβλεπτό μέλλον!

Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι η παραδοχή του προβλήματος, αλλά η διόρθωσή του, με αυξημένα κονδύλια για την ελληνική διπλωματία, παράλληλα με το σεβασμό και τη σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού. Και η αλήθεια είναι πως κινήσεις τέτοιες δεν βλέπουμε…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα