Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ακροδεξιές δυνάμεις επιβάλουν πλήρως την ατζέντα τους

Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ακροδεξιές δυνάμεις επιβάλουν πλήρως την ατζέντα τους
Περίπου 72 πρόσφυγες παραμένουν στην Σκάλα της Συκαμιάς, περιμένοντας την μεταφορά τους. Eurokinissi

Στοχοποιείται ο Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Ο ρόλος του Περιφερειάρχη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Ακροδεξιοί καταλύουν το νόμο, χωρίς καμία αντίδραση της πολιτείας και των αρχών. Σπάνε οι αντοχές των κατοίκων.

Κάτι παραπάνω από έκρυθμη είναι η κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με την κατάσταση στη Λέσβο να έχει ξεφύγει εντελώς. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ:

Κάτοικοι στη Λέσβο – όπως τονίζει σε τίτλο του το News 24/7 – εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών ενώ τους έβρισαν χυδαία, ενώ στη συνέχεια εμποδίστηκε η μεταφορά τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Προπηλακίστηκαν επίσης δημοσιογράφοι και άνθρωποι των ΜΚΟ.

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Κυριακής στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στην Συκαμνιά της Λέσβου, όπως πάλι σημειώνει το News 24/7. Όπως αναφέρει το stonisi.gr η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου όπου έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα …σύνορά του με τη Δήμο Δυτικής Λέσβου(!), σε μια απόπειρα στοχοποίησης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου. Η απόφαση, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» από την περιοχή, φέρεται να ελήφθη μεταξύ του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του πρώην υπουργού, βουλευτή Λέσβου της ΝΔ –και …εξαφανισμένου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων των νησιωτών-Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στο μπλόκο που έστησε ο δήμος Μυτιλήνης να υπερασπίσει τα …σύνορά του από τον άλλο δήμο της Λέσβου(!) –πράγματα που δεν χωράει η λογική πλέον- σταμάτησαν τη σύζυγο και τα παιδιά του ταξιάρχη Βέρρου και τος ρωτούσαν αν είναι …έλληνες! Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου: «Σταμάτησαν την σύζυγο μου, την κόρη και το γιο μου στους Λαμπου- Μύλους και ρωτούσαν αν είναι Έλληνες. Βέβαια, κατά τα ΜΑΤ, είναι Τουρκόσποροι. Αλλά θα μου πείτε, τότε κοιμόταν και δεν ξέρουν»!

Είναι σαφές πως οι αντοχές των κατοίκων του νησιού έχουν σπάσει, η κατάσταση μετά την απόβαση των ΜΑΤ έγινε περισσότερο έκρυθμη, ενώ οι ακροδεξιοί επιδιώκουν να πάρουν την κατάσταση ξανά στα χέρια τους, εκμεταλλευόμενοι την απάθεια που δείχνει η επίσημη πολιτεία (για παράδειγμα, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και καμία δίωξη για τα όσα έγιναν την Κυριακή στο νησί), αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Πρώτιστο θέμα της πολιτείας δεν μπορεί να είναι παρά η αποσυμφόρηση των νησιών ΑΜΕΣΑ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να θρηνήσουμε και θύματα! Και σήμερα ακόμα, όσοι τουλάχιστον έχουν λάβει την ιδιότητα του πρόσφυγα θα πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

ΥΓ: Κάποιοι «υπερπατριώτες» στη Λέσβο λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της ακροδεξιάς, αλλά και ως δούρειος ίππος ως προς την επιτυχία του αγώνα των νησιωτών. Μπορεί σήμερα να τους χρειάζονται στο Μαξίμου, αλλά –όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα του Περιφερειάρχη- αύριο ενδέχεται να τους βρουν στην κυβέρνηση μπροστά τους!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα