“Χαμηλών πτήσεων” η εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική Επιτροπή

“Χαμηλών πτήσεων” η εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική Επιτροπή
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Η ηγεσία της ΝΔ δίνει τη δυνατότητα στους "σαμαρικούς" να «κάνουν παιχνίδι». Με "βαρύ πυροβολικό" ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Χαμηλών πτήσεων» θεωρείται η εκπροσώπηση της ΚΟ της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει σταθερός στη γραμμή που έχει χαράξει.

Η σύνθεση των βουλευτών της ΝΔ στην Προανακριτική και το γεγονός ότι Πρόεδρος αναλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Μπούγας, καταδεικνύει ασφαλώς ότι η ηγεσία του κόμματος επιδιώκει να υποβαθμίσει το θέμα. Ταυτόχρονα όμως δίνει και τη δυνατότητα στους «σαμαρικούς», όπως επισημαίνουν έγκυρες κοινοβουλευτικές πηγές, «να κάνουν παιχνίδι», καθώς στην προανακριτική συμμετέχουν και «σκληρά» γαλάζια στελέχη, όπως ο Κώστας Καραγκούνης, ο Κώστας Κυρανάκης,ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Ζωή Ράπτη κα.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να εκπροσωπηθεί από στελέχη όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που θα έχει πιθανότατα και την ευθύνη, ο Παύλος Πολάκης και ο Σπύρος Λάππας.

Την Προανακριτική θα αποτελούν:

Από τη ΝΔ θα συμμετάσχουν οι: Θανάσης Πλεύρης, Γιάννης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κώτσηρας, Ζωή Ράπτη, Βασίλης Υψηλάντης, Κώστας Καραγκούνης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Παναγής Καππάτος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν οι Δώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος

Όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν οριστικοποιήσει επισήμως την εκπροσώπησή τους στην Προανακριτική το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει.

Η 26μελής Προανακριτική θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, για πρώτη φορά την προσεχή Τρίτη, οπότε και θα εκλέξει προεδρείο, αλλά και θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό των εργασιών της, με στόχο να ολοκληρώσει τις εργασίες της πριν τα Χριστούγεννα, αν και όλοι εκτιμούν ότι θα χρειαστεί και παράταση…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα