Η χρησιμοποίηση “σαμαρικών” από τον Κυριάκο σαφές μήνυμα προς τον Αντώνη “να κάτσει καλά”

Η χρησιμοποίηση “σαμαρικών” από τον Κυριάκο σαφές μήνυμα προς τον Αντώνη “να κάτσει καλά”
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Τι σηματοδοτεί η χρησιμοποίηση από το Μαξίμου στελεχών όπως ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Κώστας Βλάσης.

Στο παρασκήνιο συζητιούνται αρκετά οι δυο τελευταίες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο Δημήτρης Σταμάτης Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ο Κώστας Βλάσης, υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού, στη θέση του παραιτηθέντος για fake πτυχία (!) Αντώνη Διαματάρη.

Πρόκειται για δυο σημαντικότατα στελέχη του λεγόμενου “σαμαρικού μπλοκ”. Ο Δημήτρης Σταμάτης, μάλιστα, δεν υπήρξε απλώς υπουργός Επικρατείας επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, αλλά “εξ απορρήτων” του πρώην πρωθυπουργού από την εποχή της “Πολιτικής Άνοιξης” και νωρίτερα, ενώ ποτέ δεν έχει κρύψει την ταύτιση των θέσεών του μαζί του, όπως πχ τελευταία με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ο Κώστας Βλάσης, ωστόσο, θεωρείται ένας από τους ακραιφνείς “σαμαρικούς” βουλευτές.

Η πρώτη ανάγνωση από ορισμένους ήταν πως η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει “σαμαρικά στελέχη” ήταν ένα “άνοιγμα” προς τον πρώην πρωθυπουργό, μετά τα μηνύματα που απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι γνωρίζοντες, ωστόσο, δεν συμφωνούν καθόλου με αυτή την εκτίμηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας τέτοιας ταυτότητας στελέχη, αποστέλλει σαφές μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά “να κάτσει καλά, γιατί θα μείνει -περίπου-μόνος”! Και δεν εννοούμε βεβαίως πως στελέχη όπως ο Δημήτρης Σταμάτης θα … “αλλαξοπιστήσουν”, αλλά το μήνυμα που λαμβάνουν όσοι συμπαρατάσσονται με τον πρώην πρωθυπουργό, ότι το μέλλον τους είναι στη ΝΔ και ότι ενδέχεται προσεχώς να αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές ή άλλες θέσεις.

Η κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Δημοκρίτου 1, μόλις ξεκινά -και τα επεισόδια προβλέπονται ουκ ολίγα, αναλόγως και του πολιτικού κλίματος που θα διαμορφωθεί…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα