"Χρησιμοποιούν το παρελθόν για να αποτύχει η προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας"

Ο Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Προς ποιους αποστέλλει μηνύματα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και γιατί στο επίκεντρο βρίσκεται η απλή αναλογική και η προσέγγιση με το ΚΙΝΑΛ.

Σαφή μηνύματα εκτός αλλά κυρίως –εάν τον ερμηνεύουμε σωστά - εντός της Κουμουνδούρου αποστέλλει ο Γιάννης Ραγκούσης, προειδοποιώντας πως η ανάδειξη των αντιπαραθέσεων που υπήρχαν παλιά μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των προερχομένων από τη Χαριλάου Τρικούπη υπονομεύουν την νικηφόρα προοπτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου γνωρίζει ασφαλώς πως στο παρελθόν υπήρχαν πολλά –και κάτι παραπάνω από υπερβολές και βαριές κουβέντες- που έχει πει ο ένας για τον άλλο. Και προειδοποιεί πως η ανάδειξη από τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ των διαφορών αυτών έχουν ως στόχο τη διατάραξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά κυρίως «το παρελθόν να γίνει αιτία για να μονιμοποιηθούν τα χαρακώματα στην αντικυβερνητική αντιπολίτευση».. «Το παρελθόν, να γίνει το άλλοθι για να εμποδίσουν οι φίλοι τους μέσα στο ΚΙΝΑΛ, μία ενδεχόμενη αριστερή στροφή αυτού του κόμματος», όπως χαρακτηριστικά εκτιμά, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να καεί η πεμπτουσία της απλής αναλογικής» και «να καταστεί αφερέγγυα στην ελληνική κοινωνία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας».

Η τοποθέτηση Ραγκούση καταδεικνύει πως αργά αλλά σταθερά την ηγεσία της Κουμουνδούρου αρχίζει να απασχολεί η τακτική των συμμαχιών της επόμενης ημέρας και η πίεση προς το ΚΙΝΑΛ να μην συμβάλλει στην κατάργηση της απλής αναλογικής και κυρίως να συμμετάσχει σε μια προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ για «μια προοδευτική διακυβέρνηση» μετά τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική- διαφορετικά να πληρώσει το εκλογικό κόστος. Επί αυτού του πεδίου αναμένεται το επόμενο διάστημα να παιχτεί ένα δυνατό μπρα ντε φερ, στο οποίο θα συμμετάσχει και το Μέγαρο Μαξίμου και, εκ των πραγμάτων, και εξωθεσμικοί παράγοντες. Η επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, άλλωστε, θα δείξει στρατηγικές επί αυτού για το επόμενο διάστημα.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα έχει ως εξής:

“Το συνέδριο, η απλή αναλογική και το παρελθόν ως απεγνωσμένη καταφυγή τους”.

Όσοι δεν βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας και ιδίως όσοι ανήκουν στο σύστημα Μητσοτάκη, θα κλιμακώσουν τους επόμενους μήνες την προσπάθειά τους να τραυματίσουν την πορεία μας προς ένα μεγάλο, σύγχρονο, νικηφόρο κόμμα.

Όπλο τους, ένα και μοναδικό.

Το παρελθόν!

Το παρελθόν ως απεγνωσμένη καταφυγή τους.

Το παρελθόν μέσα από τους πρωταγωνιστές του, τα γεγονότα, καθώς και τις τότε κομματικές συγκρούσεις.

Οι επιδιώξεις τους:

-το παρελθόν να γίνει αιτία για να διαταραχθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

-το παρελθόν να γίνει αιτία για να μονιμοποιηθούν τα χαρακώματα στην αντικυβερνητική αντιπολίτευση.

-το παρελθόν, να γίνει το άλλοθι για να εμποδίσουν οι φίλοι τους μέσα στο ΚΙΝΑΛ, μία ενδεχόμενη αριστερή στροφή αυτού του κόμματος.

Ποιοι είναι οι απώτεροι στόχοι τους;

Να μην αποκτήσουμε την πολιτική ηγεμονία.

Να “καεί” η πεμπτουσία της απλής αναλογικής.

Να καταστεί αφερέγγυα στην ελληνική κοινωνία η πρότασή μας για προοδευτική διακυβέρνηση συνεργασίας.

Όμως, εάν εμείς δεν πέσουμε στην παγίδα τους, τότε θα ηττηθούν κατά κράτος.

Διότι ανέκαθεν, επικρατούν το μέλλον και όσοι το εκπροσωπούν.

SHARE: