Δυο εκατομμύρια μίλια έχει κάνει ο Αβραμόπουλος με τα αεροπλάνα!

Δυο εκατομμύρια μίλια έχει κάνει ο Αβραμόπουλος με τα αεροπλάνα!
Δημήτρης Αβραμόπουλος Eurokinissi

Και ...συνεχίζει, έως τις 31 Οκτωβρίου που λήγει η θητεία του. Την Τρίτη, ο Έλληνας Επίτροπος μιλά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τα πεπραγμένα του και τιμάται για αυτά

Δυο εκατομμύρια μίλια έχει κάνει σε αεροπορικά ταξίδια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και …συνεχίζει, καθώς σκοπεύει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, έως τις 31 Οκτωβρίου που λήγει η θητεία του.

Ο Έλληνας Επίτροπος για τη μετανάστευση, το άσυλο και την εσωτερική ασφάλεια, τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στις Βρυξέλλες– και έτσι δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Ιουλίου- αλλά και ότι δεν θα την ανανεώσει. Και αυτό, παρότι είχε λάβει υποσχέσεις πως εάν έμενε θα έπαιρνε το χαρτοφυλάκιο Άμυνας (που, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, θα λάβει ο Μαργαρίτης Σχοινάς), αλλά και θέση αντιπροεδρίας.

Στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς διαμόρφωσε μια μεταναστευτική πολιτική κόντρα στις χώρες του Βίζεγκραντ και τους συμμάχους τους, αλλά και κόντρα στους ακροδεξιούς, ξενοφοβικούς κύκλους στην Ευρώπη. Έως τον ορισμό, μάλιστα, του διαδόχου του, Βρυξέλλες και Βερολίνο ανησυχούν για το εάν θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική. Παράλληλα, παρασκηνιακά βοήθησε αρκετά την Ελλάδα, η οποία έλαβε για το προσφυγικό από την ΕΕ περίπου 2,2 δισ. ευρώ, ενώ, όπως γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, τουλάχιστον μια φορά εμπόδισε την έξοδο της χώρας από την Συνθήκη Σένγκεν – νεότερα, επ’ αυτών, όμως, προσεχώς.

Προς το παρόν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλά την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τα πεπραγμένα του και τιμάται γι’ αυτά, ενώ μετά τις 31 Οκτωβρίου, όπως συνηθίζει να λέει, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των γεγονότων…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα