Η Φώφη δεν θέλει διάλογο “όσο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης”;

Η Φώφη δεν θέλει διάλογο “όσο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης”;
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Γιατί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “αμετανόητο” και γιατί τονίζει πως “δεν θα επιτρέψει οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την αριστερά, να “δηλητηριάσουν” και την κεντροαριστερά”. Γιατί, όμως, ταυτόχρονα, οι ομαλές πολιτικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μονόδρομο για το ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έχει δεχθεί εισηγήσεις να μην δεχθεί διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο επικεφαλής του είναι ο …Αλέξης Τσίπρας!

Οι εισηγήσεις θυμίζουν το περιστατικό με τον αείμνηστο Γιώργο Κατσιφάρα, ο οποίος, αρχές της δεκαετίας του 2000, σε μια παρέα είχε πει “ζω για να δω και τρίτον Παπανδρέου πρωθυπουργό”. Μετά, δηλαδή, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου να δει πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωστός, για την εκτίμηση που έτρεφε και τρέφει στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφώνησε: “Αθάνατε Κατσιφάρα”!

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, χθες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “αμετανόητο” και τον κατηγόρησε ότι “δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες”, αλλά και για “αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική”. “Συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα” είπε -και αναρωτήθηκε: “Αλήθεια τι σχέση έχει αυτή η ¨εικόνα¨με την δημοκρατική προοδευτική παράταξη; Η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ, είναι δυο ξένες μεταξύ τους έννοιες. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την αριστερά, να ¨δηλητηριάσουν¨ και την κεντροαριστερά”.

Όπως φαίνεται από την τοποθέτησή της, η επικεφαλής του “Κινήματος Αλλαγής”, “φλερτάρει” με τις εισηγήσεις που προαναφέρθηκαν, θα της άρεσε η ιδέα, όμως -ως έμπειρη πολιτικός- κατανοεί απολύτως πως θα ήταν μείζον πολιτικό λάθος να κλείσει κάθε παράθυρο διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μια τέτοια τακτική θα βοηθήσει την Κουμουνδούρου στον ευκολότερο διεμβολισμό της Χαρ. Τρικούπη και της προσέλκυσης και άλλων στελεχών της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, βεβαίως, θα ενέτεινε σε δεύτερο χρόνο τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το Κίνημα Αλλαγής όντως, κινδυνεύει σοβαρά από τις συνεχείς προτάσεις συνεργασίας που αναμένεται να απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, ιδίως όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει να έχει παρελθόν. Και πέραν από τα εφευρήματα της στιγμής, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καλείται να βρει μια ουσιαστική στρατηγική, που πιθανόν, όμως, (τουλάχιστον) στην παρούσα φάση να μην υπάρχει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα