Για παλαιοκομματισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για παλαιοκομματισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό, ζητά παραίτηση Κικίλια και όλων των Διοικητών Νοσοκομείων, ενώ υπενθυμίζει τις τοποθετήσεις αποτυχημένων πολιτευτών.

Σε “δυνατά σημεία”, με τα οποία κέρδισε τις εκλογές, όπως αυτό της “αξιοκρατίας” και της “αριστείας”, στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους διορισμούς των Προέδρων των νοσοκομείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί τον πρωθυπουργό, ζητά παραίτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και των 111 διοικητών νοσοκομείων που ορίστηκαν πρόσφατα, ενώ χαρακτηριστική του κλίματος είναι και η ανακοίνωση πως “από τη δεξαμενή των αρίστων στο καλάθι των αχρήστων, ένα τσιγάρο δρόμος”!

Παράλληλα αναδεικνύει το κομματικό ρουσφέτι, επικεντρώνει στην περίπτωση του -παραιτηθέντα- 80χρονου του Νοσοκομείου Καρδίτσας και των υποσχέσεων που δηλώνει ότι είχε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επικεντρώνει σε “κουμπαριές” και άλλες προσωπικές σχέσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, τονίζει πως οι Πρόεδροι των νοσοκομείων δεν είναι η εξαίρεση, αλλά -σχεδόν- ο κανόνας στον ορισμό των προσώπων του κρατικού μηχανισμού, θυμίζοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις έως τώρα που διαψεύδουν όσα υποσχόταν προεκλογικά η ηγεσία της ΝΔ περί αξιοκρατίας και αξιολόγησης για τους διορισμούς στο δημόσιο.

Μεταξύ αυτών του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης και αποτυχόντα υποψήφιου βουλευτή Νίκου Ταχιάου στη θέση του Προέδρου στο Αττικό Μετρό, του αποτυχόντα να εκλεγεί στην Κοζάνη Χρόνη Ακριτίδη στη θέση του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, του έως πρόσφατα Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου -που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ευρωβουλευτής, στη θέση του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στο Ίδρυμα Δια Βίου Μάθησης, του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, πρώην υφυπουργού στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και ούτω καθ’ εξής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, θα επιμείνει το επόμενο διάστημα στην ανάδειξη του θέματος, καθώς εκτιμά ότι το κόστος για την κυβέρνηση είναι μεγάλο ακόμα και στην “γαλάζια” βάση, ενώ θεωρεί πως κινήσεις όπως ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του 80χρονου Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας όχι απλώς δεν λειτουργούν ως Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βασίλη Κικίλια, αλλά και εντείνουν τις τοπικές κομματικές αντιπαραθέσεις, φέρνοντας και επιπλέον στοιχεία συνδιαλλαγών στο φως της δημοσιότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα