Γιατί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει τον Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Γιατί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει τον Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Η σημερινή πολιτική Γεραπετρίτη δεν έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα των πρωτοβουλιών που είχε λάβει έως την κρίση ο αρμόδιος υφυπουργός. Τι λένε στα «Παιχνίδια Εξουσίας» πρόσωπα που γνωρίζουν. Τα κενά ως προς την αφαίρεση βαθμών

Δεν έρχεται σε αντίθεση η πολιτική που ακολούθησε έως την πρόσφατη κρίση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως σημειώνου αρμόδιες πηγές στα «Παιχνίδια Εξουσίας».

 Για αυτό, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει στη θέση του τον βουλευτή Ηρακλείου και εκ των μακροβιότερων Γραμματέων της Νέας Δημοκρατίας- άλλωστε, το Μαξίμου ήταν ενήμερο για την κάθε ενέργεια του υφυπουργού Αθλητισμού πριν και κατά της διάρκειας της κρίση που ξέσπασε στο ελληνικό ποδοσφαιρο.

Πρόσωπα, λοιπόν, που γνωρίζουν αναφέρουν μεταξύ άλλων στα «Παιχνίδια Εξουσίας»:

-Σχετικά με τη δήλωση υπουργού Επικρατείας – ο οποίος αναδεικνύεται κάθε μέρα σε  όλο και πιο πολύ «ισχυρό παίκτη» στο εσωτερικό του Μαξίμου-  ότι «θα μας παράσχει τεχνογνωσία η UEFA σε διαιτησία, βία, χειραγωγημένα» : «Ηδη, από την συνάντηση των Big-4 στις 22/1/2020, που έγινε με πρόσκληση Αυγενάκη, είχε ανακοινωθεί από τον Ζόραν Λάκοβιτς (τον διευθυντή Ομοσπονδιών της UEFA, με τον οποίο συνομίλησε τώρα ο Γιώργος  Γεραπετρίτης) ότι θα αυξηθεί η «ροή» ξένων διαιτητών για περισσότερους αγώνες και πως και την επόμενη σεζόν ο αρχιδιαιτητής θα είναι ξένος. Επιπλέον, έχει ήδη συνεδριάσει (στις 23/1/2020) η Steering Committee, η Επιτροπή για την ασφάλεια στα γήπεδα, τη βία, τους προσυνεννοημένους αγώνες και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, που συμφωνήθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη με την UEFA. Η UEFA έστειλε εδώ τα πιο εξιδεικευμένα στελέχη της, τον Μαρκ Τίμερ και τον Νίκολας Ραουντένσκι, τους ειδικούς της σ’ αυτά τα θέματα για παροχή τεχνογνωσίας. Στη Steering Committee συμμετέχουν και εκπρόσωποι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ο αθλητικός Εισαγγελέας, η ΕΠΟ, η Super League κλπ».

-Σχετικά με τη δήλωση ότι η «Η UEFA γνωρίζει τα πράγματα, διότι βρισκόταν στην Ελλάδα επί μία τριετία, χωρίς δυστυχώς να έχουν προκύψει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, επειδή κατά την άποψή μου δεν υπήρχε πολύ ισχυρή πολιτική βούληση»: «Σαφώς ο υπουργός Επικρατείας  εννοεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στους 6,5 μήνες Κυβέρνησης της ΝΔ υπήρξαν απτά αποτελέσματα:Ψηφίστηκε π.χ. ο 4639/2019 με την κύρωση της σύμβασης Macolin για τα χειραγωγημένα, με τις διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας, την ενίσχυση του ρόλου της αποτελεσματικής αστυνόμευσης και της αξιοποίησης των στοιχείων που συλλέγονται για τους παραβάτες, αλλά και την δειγματοληπτική ταυτοπροσωπία κατόχων εισιτηρίων. Επιπλέον,οι δεκάδες Λέσχες Φιλάθλων που λειτουργούν τόσα χρόνια σ’ όλη τη χώρα χωρίς νόμιμη άδεια μπήκαν στο μικροσκόπιο της εφαρμογής του νόμου (έχουν σφραγιστεί ήδη αρκετές κι ακόμα περισσότερες είναι στη διαδικασία περάτωσης του ελέγχου τους) και παράλληλα εξελίχθηκε ένας διάλογος με την Super League ώστε να κατατεθεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, σύγχρονο και ευρωπαϊκό, προκειμένου να καταστεί ευχερής η νόμιμη λειτουργία τους υπό την ευθύνη των ΠΑΕ. Απώτερος στόχος η σταδιακή αποκατάσταση της εικόνας στα γήπεδα με συντεταγμένη παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, όπως παντού στο εξωτερικό».

-Ενδιαφέρον εμφανίζει και η τοποθέτηση για τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι «θα τιμωρούνται με διαρκή αφαίρεση βαθμών οι ομάδες που θα εμπλέκοννται σε πολυιδιοκτησία», με τα ίδια πρόσωπα να σημειώνουν στα «Παιχνίδια Εξουσίας»: «Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, παρά μόνο ΑΠΑΞ αφαίρεση βαθμών, χωρίς πρόνοια για το τι μέλλει γενέσθαι κατόπιν. Θα κατεβάσει άραγε η κυβέρνηση και νέα τροπολογία; Επίσης, σ’ αυτή τη δήλωση υπάρχει αντίφαση. Ο «υποβιβασμός», ως ποινή για την πολυιδιοκτησία, είχε χαρακτηριστεί «δυσανάλογος» του παραπτώματος. Τώρα, με τη συνεχή αφαίρεση βαθμών (άρα υποβιβασμός) δεν υπάρχει «δυσαναλογία»; Κι επιπλέον, η πρώτη αφαίρεση βαθμών, ως ποινή νόμου, είναι… προειδοποιητική;».

Η επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου πολιτισμού (Λίνα Μενδώνη, Λευτέρης Αυγενάκης) την άλλη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου , για τον απολογισμό του εξαμήνου και τον προγραμματισμό του επόμενου, θα κρίνει και θα εξηγήσει πολλά για την κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό. Παρόν, άλλωστε, θα είναιι, σύμφωνα με τις πληροφορίες και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που αναδεικνύεται στον εξ απορρήτων του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα