Γιατί στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκθέτουν τη Φώφη, “ξαναζεσταίνοντας” υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γιατί στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκθέτουν τη Φώφη, “ξαναζεσταίνοντας” υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η ίδια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει, κάποιοι ωστόσο από τη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να το θέτουν στην ατζέντα...

Εξακολουθούν να εκθέτουν τη Φώφη Γεννηματά κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Σπύρος Καρανικόλας, για παράδειγμα, έως τώρα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επανέφερε θέμα υποψηφιότητας της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για τη θέση του… Προέδρου της Δημοκρατίας!

“Είναι θέμα της κυρίας Γεννηματά να αποφασίσει. Η κ. Γεννηματά έχει μια σημαντική πολιτική πορεία και είναι ικανή και άξια να υπηρετήσει την πατρίδα και τη χώρα και από αυτή την ύψιστη θέση τιμής και ευθύνης” δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Σπύρος Καρανικόλας, ενώ το θέμα δεν έκλεισε σε συνέντευξη που παραχώρησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά, προ μηνός περίπου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την οργή της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, αμέσως μετά υπήρξε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Κώστα Σκανδαλίδη, με τον πρώην υπουργό να υποστηρίζει ότι αιφνιδιάστηκε από τη σχετική ερώτηση και με τη Χαριλάου Τρικούπη να αναρωτιέται πώς συνέβη κάτι τέτοιο με ένα τόσο έμπειρο στέλεχος.

Πέραν του ότι δεν φαίνεται το όλο σενάριο να έχει καμία απολύτως πραγματική βάση (πώς, άραγε, μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας αρχηγός κόμματος, αφήστε που σε μια τέτοια περίπτωση το ΚΙΝΑΛ θα εμφανιζόταν -και δικαίως- ως ¨ουρά¨ της κυβερνητικής πλειοψηφίας, γεγονός που θα δημιουργούσε φυγόκεντρες τάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις), το πραγματικό ερώτημα παραμένει: Γιατί στελέχη του ΚΙΝΑΛ εξακολουθούν να εκθέτουν τη Φώφη λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και λίγους μήνες πριν τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ; Γιατί την εμφανίζουν ως αρχηγό εν …προθεσμία; Γιατί δημιουργούν την αίσθηση της προσωρινότητας;

Πολύ περισσότερο που όταν ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης είχε κόψει …μαχαίρι το θέμα, χαρακτηρίζοντας -και δικαίως- όλη τη συζήτηση ως …αστειότητες!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα