Η απόφαση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες “αδειάζει” τους “ταλιμπάν”  της ορθοδοξίας και του κόμματός του

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τις εκκλησίες “αδειάζει” τους “ταλιμπάν”  της ορθοδοξίας και του κόμματός του
Εκκλησιαστική λειτουργία. Eurokinissi

Ελπίζουμε τα «γαλάζια» στελέχη να μην πουν και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσα έλεγαν για όποιο κόμμα ή πρόσωπο ζητούσε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε οι ναοί να μην καταστούν «υγιειονομικές βόμβες» και σύμμαχοι του κορονοϊού!

Η καθυστερημένη , πλην όμως ορθή, απόφαση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των εκκλησιών ώστε να μην καταστούν περαιτέρω «υγειονομικές Βόμβες» και …σύμμαχος το κορονοϊού στην εξάπλωσή του, εκθέτει ουκ ολίγους που και αυτή τη φορά επεχείρησαν αν κερδοσκοπήσουν με την πίστη των ανθρώπων ή δεν άντεξαν στις επιθέσεις που θα δεχόταν:

-Εκθέτει την Ιερά Σύνοδο, που κόντρα στη λογική και κόντρα στις αποφάσεις άλλων εκκλησιών,  δογμάτων και θρησκειών, αντιδρούσε στο κλείσιμο των εκκλησιών, αλλά και ελάμβανε αποφάσεις πως με τη θεία μετάληψη οι πιστοί δεν …κολλάνε! Η εικόνα να ..παρακαλά στο παρασκήνιο  η Ιεραρχία την πολιτεία να λάβει αυτή το κόστος της απόφασης (!) μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί, γιατί θεολογικά είτε κάτι είναι ορθό και το υπερασπίζεσαι είτε δεν είναι και το αντιπαλεύεις. Οι δε θεωρίες ότι οι πιστοί δεν κολλούν(!) θυμίζει άλλες εποχές, όχι μόνο γιατί δεν ισχύει στη θεολογική πίστη, αλλά και γιατί μεταξύ εκείνων που κοινωνούν είναι και …αμαρτωλοί, που …κολλούν!

-Εκθέτει επιστήμονες (και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η τοποθέτηση της κυρίας Γιαμαρέλου) που δίσταζαν να πουν ότι ο ιός μεταδίδεται με τη μετάληψη, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτά γιατί άπτονται θεμάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης. Και κρατούσαν αυτή τη στάση, αρνούμενοι την επιστήμη τους, ακριβώς επειδή φοβόταν τις επιθέσεις που θα δεχτούν! Η υποταγή της επιστήμης στη θρησκεία αποδεικνύται ότι δεν είναι και το πιο ελπιδοφόρο στην εποχή μας και τη χώρα μας!

-Εκθέτει τους «ταλιμπάν» εκείνους της πολιτικής που τα δίνουν όλα στην εκκλησία, για μερικές ψήφους; Αλήθεια, θα καταγγείλουν τώρα τον πρωθυπουργό για το κλείσιμο των εκκλησιών «γαλάζιοι» βουλευτές που εκμεταλλεύτηκαν δημοσίως το μυστήριο της θείας μετάληψης; Όσοι δημοσιογράφοι κατηγορούσαν όποιον εξέφραζε διαφορετική άποψη ως «αντιχριστιανό», «άθεο» και περίπου …προδότη; Πολλοί εξ αυτών ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για τις ταυτότητες, αλλά όταν έπεσε η κυβέρνηση Σημίτη και ήρθε η κυβέρνηση Καραμανλή «ξέχασαν» να επαναφέρουν το θρήσκευμα, παρά τις υπογραφές που έβαλαν και παρά τη μεταφορά του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας στις λαοσυνάξεις! Δεν μιλάμε για το θεραπευτικό …σπρέι του Αμβρόσιου (αλήθεια μπορεί να υπήρξαν Μητροπολίτες τέτοια πρόσωπα), ούτε για τον Κυριάκο Βελόπουλο, που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους …ορθολογισμούς! Υπενθυμίζεται δε για τους κακόπιστους πως το θέμα του κλεισίματος δεν αφορούσε μόνο τους ναούς των ορθόδοξων χριστιανών, αλλά όλων των δογμάτων και όλων των θρησκειών!

-Για αν είμαστε δίκαιοι, όμως, η απόφαση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των εκκλησιών(επαναλαμβάνουμε, σωστή απόφαση), εκθέτει και την κυβέρνησή του!.Σωστά σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης πως «αφού όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση γνώριζε πως οι Εκκλησίες έπρεπε να κλείσουν, γιατί ενώ μπορούσε δεν τις έκλεισε από την αρχή και πριν γίνει το κακό στη δημόσια υγεία ;». «Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη που προχθές Κυριακή 15 Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα, δεκάδες εκατοντάδες εκκλησιαστικές λειτουργίες μετατράπηκαν ουσιαστικά σε υγειονομικές βόμβες στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες και ενώ :Από τις 11 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει τον κορωνοϊό ως πανδημία. Στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο 14 Μαρτίου, είχε, μεταξύ των άλλων, αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων, των κινηματογράφων, των εστιατορίων, μέχρι και των παραλιών; Γιατί η παύση των εκκλησιαστικών λειτουργιών αποφασίστηκε εκ των υστέρων, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ;, αναρωτιέται ο πρώην υπουργός, έχοντας ασφαλώς τα δίκια του!

Η μάχη με την πανδημία θα κρατήσει πιθανόν αρκετά και δεν θα πρέπει σκοπιμότητες ψήφων ή ανορθολογισμός να εμποδίσει την πολιτεία και την επιστήμη στην αντιμετώπισή της με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα