Η διάψευση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η επαναφορά του Νίκου Αλιβιζάτου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης!

Η διάψευση για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η επαναφορά του Νίκου Αλιβιζάτου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης!
Ο Νίκος Αλιβιζάτος Eurokinissi

"Αιτία πολέμου" για το "καραμανλικό μλοκ" τυχόν πρόταση για τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Ερώτημα και για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου σε μια τέτοια περίπτωση. «Κάποιοι ρίχνουν το όνομα γιατί θέλουν να το κάψουν» είναι η κυρίαρχη εκτίμηση. Γιατί επανέρχεται ο Νίκος Αλιβιζάτος

Νευρική κρίση προκαλεί στο πολιτικό σύστημα η συνεχώς διογκούμενη ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός βεβαίως που φθείρει το θεσμό, υπονομεύει το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου και έχει επιπτώσεις στην ψυχική ενότητα του κυβερνώντος κόμματος.

Τελευταίο όνομα που …«έπεσε –ξανά- στο τραπέζι» είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι το οποίο όμως διαψευδόταν από αρμόδια στελέχη του Μαξίμου. Τυχόν υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου στην κυβέρνηση συνεργασίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, άλλωστε, θα ήταν «αιτία πολέμου» με το λεγόμενο «καραμανλικό μπλοκ», ενώ ενδιαφέρον θα είχε και η στάση που θα κρατούσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ. Κάποιοι, επίσης, υποστηρίζουν ότι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδεικνυόταν Πρόεδρος, λόγω του υπερπληθωρικού χαρακτήρα του θα ήταν «ανεξέλεγκτος» από τον πρωθυπουργό – τα «Παιχνίδια Εξουσίας», όμως, θυμίζουν την υποδειγματική συμπεριφορά του ως αντιπροέδρου στην κυβέρνηση Σαμαρά και την άριστη συνεργασία που είχε μαζί του. Κοινή, πάντως, είναι η πεποίθηση πως το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου επανήλθε στο προσκήνιο, ακριβώς επειδή κάποιοι φοβούνται μην τυχόν και προταθεί και θέλουν να καεί!

Οι πιο υποψιασμένοι, πάντως, τις τελευταίες ώρες οδηγούνται εκ νέου στο όνομα του εκ των κορυφαίων συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, ερμηνεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη φράση του πρωθυπουργού πως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τη ψήφο τους όποιοι αρνηθούν να ψηφίσουν. Ο Νίκος Αλιβιζάτος προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά, έχει στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει δηλώσει παλαιότερα πως «ο Τσίπρας πιάνει πουλιά στον αέρα», τελευταία έχει «συγκρουστεί» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον αυταρχισμό της αστυνομίας στο Κουκάκι, οπότε- τονίζουν- πώς θα δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα τον ψηφίσει;

Με το ίδιο σκεφτικό πέφτει στο τραπέζι και το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και διαδόχου στο υπουργείο Άμυνας του Πάνου Καμμένου με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη! Επίσης και το όνομα του Σπύρου Λυκούδη. Δίπλα σε αυτά της Μαρίας Δαμανάκη, της Άννας Διαμαντοπούλου, της Μαρίας Ευθυμίου, του Λουκά Παπαδήμου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Βασίλη Σκουρή,του Τάσου Γιαννίτση, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και …τόσων άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα