Η Φώφη Γεννηματά αλλάζει τακτική και ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά αλλάζει τακτική και ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Χωρίς εσωκομματικές αντιδράσεις –προς το παρόν; - η νέα στρατηγική, παρότι το νομοσχέδιο για τα κολέγια θα επιθυμούσε να ψηφίσει ένα τουλάχιστον κορυφαίο στέλεχος. Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, θέτει τέλος στο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Αλλαγή στρατηγικής σηματοδοτεί για τους γνωρίζοντες η επίθεση που εξαπολύει προς κυβέρνηση, σχεδόν για κάθε θέμα, το τελευταίο διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη.

Την Πέμπτη, για παράδειγμα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά, με προσωπική της ανακοίνωση, άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το νόμο για τα κολέγια, ενώ ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση για το ίδιο θέμα από το Κίνημα Αλλαγής. «Η Κυβέρνηση της ΝΔ εξισώνει και ακαδημαϊκά τα πτυχία των Πανεπιστημίων με τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών κολλεγίων», επεσήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Απαξιώνει τα Πανεπιστήμια αλλά και τον ρόλο του σχολείου. Η ΝΔ δεν έχει εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση. Δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια εκπαίδευση, εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα».

Η τοποθέτηση για τα κολέγια και η καταψήφιση του σχετικού άρθρου 50, ήρθε να προστεθεί στην άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη να ψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο, ασκώντας μάλιστα, σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της στο υψηλό μπόνους, που ενισχύει τελικά τον δικομματισμό. Σφοδρότατη είναι, βεβαίως, η κριτική στην κυβέρνηση και στα εργασιακά, τομέας στον οποίο το Κίνημα Αλλαγής διαφοροποιείται πλήρως από την κυβερνώσα παράταξη, πολλές φορές, μάλιστα, περισσότερο από τους συνδικαλιστές που διαθέτει στους μαζικούς χώρους.

‘Όλα δείχνουν πως η τακτική αυτή, που εξομαλύνει τη φυσιογνωμία ενός κόμματος που αυτοτοποθετείται στην σοσιαλδημοκρατία, οδηγεί σε αλλαγή της κατεύθυνσης των ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που είναι και φυσιολογικό από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ είναι στην αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Παράλληλα, εγκαταλείπεται και τυπικά το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που υπήρξε με τη Νέα Δημοκρατία όσο η Κουμουνδούρου ήταν στην κυβέρνηση, χωρίς η Χαριλάου Τρικούπη να εγκαταλείπει βεβαίως την αυτόνομη πορεία που χάραξε η Φώφη Γεννηματά ως επικεφαλής του κόμματος. Καθόλου δε τυχαία δεν φαίνεται να ήταν η πολυσυζητημένη στο παρασκήνιο συνέντευξη του Χρήστου Πρωτόπαπα στο News24/7, με το εκ των κορυφαίων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική! Θέση που «αδειάζει» τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «διπλές εκλογές» και έρχεται ως συνεπή τοποθέτηση μετά την άρνηση της υπερψήφισης του εκλογικού νόμου.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει ότι στη «στροφή» αυτή δεν υπήρξαν έως τώρα αντιδράσεις από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Ακόμα και στο άρθρο 50 για τα ιδιωτικά κολλέγια, ένα τουλάχιστον κορυφαίο στέλεχος, που επί διετία ηγήθηκε στη χώρα, δεν διαφοροποιήθηκε δημοσίως, παρότι είχε διαφορετική άποψη. Όλα, όμως, συντείνουν πως η «στροφή» αυτή δεν θα είναι ανέφελη για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ακόμα και αν είναι πλέον, όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη, μονόδρομος για το Κίνημα Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα