Κάλπες τον Μάρτιο (;) Εάν δεν υπάρξουν οι 151 για τις Πρέσπες;

Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου
Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

Το Μαξίμου δεν έχει ακόμα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση, φαίνεται όμως να κυριαρχεί η άποψη πως με κάτω από 151 η Συμφωνία «πολιτικά δεν αντέχεται». Καμιά συμφωνία με τον Π. Καμμένο να μην ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ.

Η μη συγκέντρωση 151 ψήφων για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις-για την ακρίβεια είναι ίσως ο μόνος λόγος που ενδέχεται να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις πριν τουλάχιστον τον Μάιο, οπότε και το ενδεχόμενο τριπλής κάλπης συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι σε κύρωση της Συμφωνίας με κάτω από 151 ψήφους, καθώς ναι μεν η κύρωση της Συμφωνίας δεν απαιτεί παρά την ύπαρξη της πλειοψηφίας των παρόντων, ωστόσο πολιτικά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα εάν η κύρωση δεν γίνει από την απόλυτη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου. Παρότι δε δεν έχουν ακόμα ληφθεί οι αποφάσεις, κυρίαρχη άποψη φέρεται να είναι πως χωρίς την ύπαρξη 151 ψήφων δεν θα πρέπει να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και η χώρα θα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Υπό αυτό το κλίμα -για το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», έχουν ενημερωθεί ήδη οι εταίροι- το ενδιαφέρον επικεντρώνεται (όπως επανειλημμένως έχει μεταδώσει και η Αγγελική Σπανού) στη στάση του Ποταμιού. Επίσης στο εάν ο Π. Καμμένος-ο οποίος μπροστά στα αδιέξοδά του αλλάζει συνεχώς θέσεις-θα ρίξει ή όχι την κυβέρνηση για το μακεδονικό. Σύμφωνα, τέλος, με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» δεν υπάρχει καμία συμφωνία του Μαξίμου με τον Π. Καμμένο να μην ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που έως τις εκλογές θα έχουν παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ-και πολύ περισσότερο θα έχουν υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θα έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

SHARE: