Καταργείται – λόγω χρεών – το ΙΣΤΑΜΕ, το Κίνημα Αλλαγής δημιουργεί νέο Ινστιτούτο

Καταργείται – λόγω χρεών – το ΙΣΤΑΜΕ, το Κίνημα Αλλαγής δημιουργεί νέο Ινστιτούτο
ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου Eurokinissi

Υπεύθυνη έχει οριστεί η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που κάνει τις επαφές για τη στελέχωσή του και το όνομα που θα του δοθεί. Γιατί εγκαταλείπεται το Ινστιτούτο που είχε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. "Μουρμούρες" στη Χαριλάου Τρικούπη για Καρκατσούλη και Καρανικόλα.

Τίτλοι τέλους για το ιστορικό «ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου», το μορφωτικό και
επιστημονικό Ινστιτούτο του ΠΑΣΟΚ.

Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργεί νέο Ινστιτούτο, με την πρώην υπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου να έχει οριστεί υπεύθυνη και να πραγματοποιεί τις σχετικές επαφές για τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν, το όνομα που θα του δοθεί, το χώρο που θα στεγαστεί, το Καταστατικό του κοκ.

Το «ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου» καταργείται καθώς «χρωστάει και της …Μιχαλούς», όπως τονίζουν στελέχη που γνωρίζουν άριστα και διαχρονικά την κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ εδώ και καιρό έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Είναι χαρακτηριστικό πως τελευταίος επικεφαλής του είχε οριστεί ο αείμνηστος καθηγητής Αντώνης Βγόντζας, που –σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες- μετά τον απρόσμενο και ξαφνικό θάνατό του τον Μάρτιο του 2019 δεν έχει οριστεί ο διάδοχός του!

Επιπλέον, η ίδρυση νέου Ινστιτούτου σηματοδοτεί –και σε αυτό το επίπεδο- το τέλος του ΠΑΣΟΚ. Το νέο Ινστιτούτο, που όπως τα αντίστοιχα Ινστιτούτα των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα ανήκει στο ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία ενοποίησης του Κινήματος Αλλαγής και στην σταδιακή απονέκρωση των συνιστωσών που το αποτελούν, κάτι που ίσως βεβαίως και να άργησε!

Την ίδια στιγμή, πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν γκρίνιες για κάποια στελέχη του κόμματος, με την ηγεσία να προσπαθεί να πέσουν οι τόνοι και να διευθετηθούν τα προβλήματα.

«Μουρμούρες» πχ υπάρχουν για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, τον προερχόμενο από το «Ποτάμι» Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, που με τη νομική του έστω ιδιότητα, έγινε μέλος Επιτροπής που όρισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος για την μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ. Για το θέμα, πάντως, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν στα «Παιχνίδια Εξουσίας» ότι έχει διευθετηθεί, χωρίς όμως να εξηγούν το πώς- αν, πχ, έχει παραιτηθεί από την Επιτροπή, αν δεν θα συμμετάσχει σε αυτή κλπ.

Γκρίνιες, όμως, υπάρχουν και για τον εκπρόσωπο έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Σπύρο Καρανικόλα, τον οποίο σύντροφοί του κατηγορούν ότι στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις παρουσιάζεται περισσότερο σαν εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά, πάντως, απορρίπτει τις εισηγήσεις που της έχουν γίνει για αντικατάστασή του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα