Το ΚΙΝΑΛ διορθώνει την πρώτη του τοποθέτηση για το “μπάρμπεκιου” της ακροδεξιάς;

Το ΚΙΝΑΛ διορθώνει την πρώτη του τοποθέτηση για το “μπάρμπεκιου” της ακροδεξιάς;
Φώφη Γεννηματά και Παύλος Χρηστίδης Eurokinissi

Η αρχική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος που προκάλεσε συζητήσεις εντός και εκτός κόμματος. Ολοκληρωμένη η τοποθέτηση με non paper , με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο κατά της κυβέρνησης Χαριλάου Τρικούπη.

Με μια τοποθέτηση σε non paper το Κίνημα Αλλαγής τροποποιεί την αρχική θέση του,όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος για την υπόθεση των “μπάρμπεκιου” που διοργανώνουν ακροδεξιοί έξω από προσφυγικό κέντρο.

“Το θέμα που άνοιξε σε λάθος μέρος και με λάθος τρόπο έστω, για την άθλια επινόηση πρόκλησης εξαθλιωμένων ανθρώπων με μπάρμπεκιου χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, κρύβει μια πολύ επικίνδυνη πτυχή. Η πολιτική έκφραση της ακροδεξιάς, που ηττήθηκε με την εξαϋλωση της Χρυσής Αυγής, άφησε «ορφανούς» ψηφοφόρους που διεκδικούνται ωμά από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο υποκριτικές μπορούν να θεωρηθούν οι συστάσεις του πρωθυπουργού, όταν τόσο συχνά και με κάθε προσφερόμενη αφορμή, ξεφεύγουν ακροδεξιές κορώνες από πρωτοκλασάτα στελέχη του” αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται: “Η ΝΔ κλείνει το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια, με μικροπολιτική στόχευση, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι η συγκυρία ευνοεί έξαρση ακραίου λόγου και πράξεων”.

Το ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, αφού ζητάει παραδειγματικές τιμωρίες όσων καλύπτουν πολιτικά τον ακροδεξιό ακτιβισμό, καταλήγει:”Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα την σκέψη και μόνο πρόκλησης του θρησκευτικού αισθήματος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ταλαιπωρημένων ανθρώπων, αλλά και την παραμικρή ανοχή σε υποκίνηση ή υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής από στελέχη της κυβέρνησης”.

Επιβεβλημένη διόρθωση θέσης, γεγονός που περιποιεί τιμή στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. καθώς η αρχική της τοποθέτηση δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά, όπως τα ανέδειξαν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα