Επιμένουν οι πληροφορίες για αρχειοθέτηση της “υπόθεσης Σαμαρά”

Επιμένουν οι πληροφορίες για αρχειοθέτηση της “υπόθεσης Σαμαρά”
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Προς αρχειοθέτηση και η "υπόθεση Στουρνάρα", ενώ για έναν ακόμα πολιτικό η δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποστολή κλήσης για ανωμοτί εξέταση στον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στην Εισαγγελία Διαφθοράς οδηγούνται και τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Επιμένουν οι πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς που χειρίζεται το σκάνδαλο Novartis προχωράει στην αρχειοθέτηση της «υπόθεσης Σαμαρά», κάτι που μάλιστα αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Προς αρχειοθέτηση – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – οδεύει και η «υπόθεση Στουρνάρα», καθώς μετά την ενδελεχή έρευνα δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τον κεντρικό τραπεζίτη, όπως και τον πρώην πρωθυπουργό, με το σκάνδαλο Novartis.

Οι έρευνες πλέον παραμένουν ανοιχτές, για τον έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην «γαλάζιο» υφυπουργό Μάριο Σαλμά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η αποστολή κλήσης με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης, προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, την άρση της ασυλίας του οποίου αποφάσισε πρόσφατα η Ολομέλεια της Βουλής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η κλήση στην εισαγγελία Διαφθοράς για τα πέντε πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα, κλήση που αναμένεται να γίνει επίσης το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως ένα τουλάχιστον πολιτικό πρόσωπο (από τα τρία που οι υποθέσεις τους παραμένουν ανοιχτές) θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε η «υπόθεση Λοβέρδου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα