Ο Αλέξης “ψάχνει” για Γραμματέα και νέα πρόσωπα

Ο Αλέξης “ψάχνει” για Γραμματέα και νέα πρόσωπα
Αλέξης Τσίπρας - Νάσος Ηλιόπουλος (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ένα από τα πρόσωπα που προβάλλουν για φαβορί. Ερώτημα και η θέση του εκπροσώπου Τύπου. Τη Δευτέρα οι συζητήσεις για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συνεδριάζουν οι τάσεις.

“Ειλημμένη” δείχνει να είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, η απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος στο προσεχές Συνέδριο, παρότι, κατά γενική ομολογία, η θητεία του, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ανέλαβε, υπήρξε επιτυχημένη.

Στην Κουμουνδούρου ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις για το νέο Γραμματέα, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές με στελέχη του κόμματος.

Ως φαβορί -και μάλιστα …απόλυτο- για διάδοχος του Π. Σκουρλέτη εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο πρώην υφυπουργός  Εργασίας έχει βεβαίως διαμηνύσει πως επιθυμία του είναι η παραμονή του στο Δήμο Αθηναίων, ωστόσο, είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά, όπως να είναι νέος, αποτελεσματικός, αλλά και να ενώνει, να είναι δηλαδή στέλεχος κοινής αποδοχής. Στο τραπέζι έχουν πέσει μεταξύ άλλων και τα ονόματα της πρώην υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, αλλά και του 33χρονου Σταύρου Παναγιωτίδη, συμβούλου κοινωνικής πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, όπως και η πρόταση να υπάρχει και αναπληρωτής Γραμματέας που να είναι γυναίκα, η υποψηφιότητα Ηλιόπουλου, όμως, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, εμφανίζεται ως η επικρατέστερη.

Ερώτημα είναι, επίσης, εάν η Έφη Αχτσιόγλου παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου και μετά τις εκλογές. Το διάστημα αυτό εξακολουθεί, πάντως, να ασκεί τα καθήκοντα της εκπροσώπου, ενώ η Ράνια Σβίγκου, μετά από τετραετή-πετυχημένη- θητεία στη συγκεκριμένη θέση επιθυμεί να αλλάξει ρόλο.

Το γεγονός, πάντως, ότι το Συνέδριο θα διεξαχθεί -το νωρίτερο- τέλη του έτους, θέτει στον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα εάν θα αλλάξει ή όχι την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με τη λογική να επιτάσσει τον ορισμό- ή την εκλογή- νέου καθοδηγητικού οργάνου. Πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος μάλιστα φέρεται να είναι η προώθηση και ενίσχυση της νέας γενιάς του κόμματος, χωρίς να παρακάμπτεται εντελώς η “παλαιά” φουρνιά.

Κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν φυσικά την Δευτέρα, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι σαφές πως θα οριστούν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, πιθανόν να εκλεγεί Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και να οριστούν οι τομεάρχες, γεγονός που θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τη σύνθεση της νέας ομάδας εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ το Σάββατο, συνεδρίαση που πιθανότατα θα συνεχιστεί και την Κυριακή, συνεδριάζουν οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κίνηση των “53” να έχει συνέλθει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα