Οι ενστάσεις των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις

Οι ενστάσεις των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Γιατί ζήτησαν να συνεδριάζει τουλάχιστον το Πολιτικό Συμβούλιο πριν τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν τις οριστικές αποφάσεις

Θέμα με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσαν κατά τη διάρκεια του Πολιτικού συμβουλίου, τα στελέχη που προσχώρησαν στην Κουμουνδούρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελική απόφαση για μετατροπή του μετασχηματισμού του κόμματος σε μια επιχείρηση διεύρυνσής του, όπως ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σε μια «συμφωνία κορυφής», μεταφέρει το κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Κουμουνδούρου, όπως εξαρχής επεδίωκε ο γραμματέας του κόμματος, οι «53+» και πολλά ενδιάμεσα στελέχη.

Αποτέλεσμα είναι οι κρίσιμες αποφάσεις όχι απλώς να λαμβάνονται στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, αλλά να μην ζητείται πριν – ουσιαστικά – ούτε η γνώμη των συμμάχων(!), γεγονός που κάνει πολλούς από αυτούς να αισθάνονται πλέον ως φτωχοί συγγενείς του εγχειρήματος.

Στελέχη, μάλιστα, έθεσαν το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλιο, ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος λήψης των αποφάσεων. Έστω να συνεδριάζει πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα λαμβάνει τις αποφάσεις, το Πολιτικό Συμβούλιο όπου συμμετέχουν και τα στελέχη της Προοδευτικής συμμαχίας, ώστε να ακούγεται η γνώμη τους και αν επιτυγχάνεται μια κάποια όσμωση –όπως χαρακτηριστικά τόνισαν στις τοποθετήσεις τους!

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου να συμμερίστηκε τις απόψεις τους, είναι όμως χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι αποφάσεις για το Συνέδριο θα έχουν ληφθεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Και έχει ενδιαφέρον εάν η ηγεσία της Κουμουνδούρου, επιδιώκοντας να «μαζέψει» το εσωτερικό της μέτωπο, αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη διεύρυνση. Δύσκολες ισορροπίες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα