Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ετοιμάζει ο Σταϊκούρας

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ετοιμάζει ο Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Το συνολικό ύψος του λαθρεμπορίου εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο στα τσιγάρα ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ. Έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο για το θέμα.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που ολοκληρώνει τις σχετικές συσκέψεις που πραγματοποιεί για το θέμα με κυβερνητικά και κρατικά στελέχη, αλλά και με παράγοντες της αγοράς.

Το συνολικό ύψος του λαθρεμπορίου στη χώρα μας, αν και δεν μπορεί να υπολογιστεί παρά μόνο κατά προσέγγιση, εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο στην αγορά καπνού-που μαζί, κυρίως, με τα καύσιμα και τα ποτά είναι ο οι …πρωταθλητές στο …σπορ- το ύψος εκτιμάται από την αγορά ότι ανέρχεται στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πως εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο που ετοιμάζει μπορεί να κερδηθούν αρχικά από την αντιμετώπιση του προβλήματος και να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία περί τα 300 εκατομμύρια ετησίως. «Είναι ένας …ΕΦΚΑ και μάλιστα χωρίς να έχει προϋπολογιστεί», συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του ο Χρήστος Σταϊκούρας, που επιδιώκει να συγκεντρώσει από παντού χρήματα προκειμένου να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική.

Ο υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προτίθεται το επόμενο διάστημα να φέρει και νομοσχέδιο για την «ολιστική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου» στη Βουλή. Νομοσχέδιο, βεβαίως, στο οποίο θα είναι συνυπεύθυνα και άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής κοκ.

Άλλωστε, ο Χρήστος Σταϊκούρας, όταν το σχέδιο είναι έτοιμο προς εφαρμογή, έχει προβλέψει ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να το στηρίξει με την αγορά πχ δυο πλωτών ή με κάποια μπόνους για τους λειτουργούς που θα απαιτηθεί να το τρέξουν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα