Ο Δ. Παπαδημούλης ξανά επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δ. Παπαδημούλης ξανά επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δ.Παπαδημούλης Eurokinissi

Αποτελεί το φαβορί προκειμένου να προταθεί εκ νέου για αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου από την ομάδα της ευρωαριστεράς. Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον Πάνο Σκουρλέτη, το απόγευμα της Δευτέρας. Υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα η Ραλλία Χρηστίδου, στον Βόρειο ο Γιάννης Μουζάλας.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα είναι εκ νέου επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους έξι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που συνεδρίασαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου, υπό τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προταθεί εκ νέου για αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από την ομάδα της ευρωαριστεράς, εφόσον ο συσχετισμός δύναμης επιτρέψει στη συγκεκριμένη ομάδα να διαθέτει αντιπρόεδρο.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, καθώς η θητεία των ευρωβουλευτών ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Οι ευρωβουλευτές προσφέρθηκαν να συμβάλλουν στον κομματικό σχεδιασμό κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ κάποιοι από όσους δεν μπόρεσαν να εκλεγούν θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιοι και στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» η Ραλλία Χρηστίδου θα είναι υποψήφια στο Νότιο Τομέα, ο Γιάννης Μουζάλας –πιθανότατα- στον Βόρειο Τομέα, ενώ –εφόσον το επιθυμεί- η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε περιφέρεια που θα αποφασιστεί άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα