Πετάει το γάντι στον Κυριάκο για τα εθνικά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Φώφη

Πετάει το γάντι στον Κυριάκο για τα εθνικά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Φώφη
Η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Από ποια στελέχη πήρε σημειώματα και γιατί θέλει να εκφράσει το "πατριωτικό αίσθημα" με το οποίο γαλουχήθηκαν παραδοσιακά οι ψηφοφόροι της Χαριλάου Τρικούπη. Γιατί κατηγορεί το Μαξίμου.

Έτοιμη να υψώσει –και μάλιστα κατακόρυφα-  τους τόνους εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά, που έδωσε στίγμα των προθέσεών της με την ομιλία της και, κυρίως με την δευτερομιλία της,  το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι τόσο με την Τουρκία, ιδίως μετά τις προκλητικές προσπάθειές της  να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, όσο και στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός δεν χαράσσει κόκκινες γραμμές, δείχνοντας αναποφασιστικότητα, γεγονός που ενθαρρύνει τον Ερντογάν, αλλά και αποδυναμώνει την προσπάθεια δημιουργίας εθνικού μετώπου. Επιπλέον εκτιμά- σύμφωνα και με τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει στο παρασκήνιο- πως ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί τη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, καθώς επιθυμεί να κινηθεί το επόμενο διάστημα με απολύτως λυμένα τα χέρια, χωρίς να διαθέτει δεσμεύσεις που θα προκύψουν από τυχόν αποφάσεις ενός Συμβουλίου Αρχηγών. Η δε πρότασή της για εξέταση και ενός ενδεχόμενου βέτο σε αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμά ότι επίσης δεν συζητείται από τον πρωθυπουργό γιατί η κυβέρνηση ούτε στον συγκεκριμένο τομέα δείχνει αποφασιστικότητα, ενώ έχει και σύγχυση στην πολιτική που ακολουθεί. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, πάντως, κλιμακώνοντας τις ενέργειές της, θα επιμείνει για σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξετάζει και σειρά επόμενων κινήσεων, με την Χαριλάου Τρικούπη να προβληματίζεται γιατί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δεν τυγχάνουν της ανάλογης δημοσιότητας, γεγονός που αποδίδουν στο ότι συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν να προβάλλουν κριτικές προς την κυβέρνηση τοποθετήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, έχει λάβει και σημειώματα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής από στελέχη όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής Πέτρος Ευθυμίου, ο σύμβουλός της Παναγιώτης Ιωακειμίδης κα, συνθέτοντας όλες τις απόψεις στην τελική της απόφαση.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, άλλωστε, επιδιώκει μεταξύ άλλων και να εκφράσει το “πατριωτικό αίσθημα” με το οποίο γαλουχήθηκαν από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου οι ψηφοφόροι του χώρου της. Θα επιμείνει, όμως, στη “σκληρή γραμμή” με αίσθημα ευθύνης και χωρίς ακρότητες, όπως τονίζουν εκείνοι που γνωρίζουν τις προθέσεις της…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα