Πλώρη για νέα λιμάνια βάζει το ΔΙΚΤΥΟ της Διαμαντοπούλου το 2020

Πλώρη για νέα λιμάνια βάζει το ΔΙΚΤΥΟ της Διαμαντοπούλου το 2020

Τι σχεδιάζει η πρώην επίτροπος και ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο διεθνές συμβούλιο του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα πιθανά ονόματα που συζητούνται έντονα το τελευταίο διάστημα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως η Άννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά την επιστροφή της από τον κύκλο ταξιδιών στο εξωτερικό -που διήρκησαν ως τον περασμένο Δεκέμβριο – εργάζεται ήδη πυρετωδώς με τους συνεργάτες της για τις νέες δράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το ελληνικό Think Tank με την εγχώρια και διεθνή δραστηριότητα του οποίου προεδρεύει η πρώην Επίτροπος, εκτός από την συνέχεια των δράσεων του στα θέματα της τεχνολογικής επανάστασης, των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν στο δημογραφικό, το προσφυγικό, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας κ.α. αναμένεται να εμφανιστεί με νέο διεθνές συμβούλιο προσωπικοτήτων αλλά και ανανεωμένη δομή, με εκπροσώπους και συνεργάτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικότητες που έχουν ήδη συνεργαστεί ή συμμετέχει κατά το παρελθόν σε εκδηλώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέττα, η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Μακ Άλις, η πρώην Επίτροπος και Υπ.Εξ της Σουηδίας Γουόλστρομ, ο διανοητής και αρθρογράφος των New York Times Κραστεφ, ο επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του LSE Φεδερστον κ.α. αναμένεται να στελεχώσουν την νέα διεθνή συμβουλευτική επιτροπή του οργανισμού.

Η δράση του διεθνούς συμβουλίου θα γίνεται παράλληλα με την ομάδα Ελλήνων επιστημόνων διεθνούς κύρους για την τεχνητή νοημοσύνη, που έχει συγκροτήσει το Δίκτυο από το 2018. Αντίστοιχα στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα «Δίκτυο του Δικτύου», από συνεργάτες και επιστήμονες σε διάφορες ελληνικές πόλεις, όπως στην Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Χανιά παράλληλα με εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σε Τρίκαλα και Κόρινθο.

Το πλάνο της νέας χρόνιας ξεκινάει να εξελίσσεται από την ερχόμενη εβδομάδα με την δημοσίευση του δεύτερου αφιερώματος για την ψηφιακή εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο των κατασκευών (εξαιρετικά μεγάλης σημασίας κλάδος για την Ελλάδα) καθώς και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί ήδη τους επόμενους μήνες για το ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού, για τις ευρώ-Αφρικανικές σχέσεις και τις μετακινήσεις των πληθυσμών καθώς και για τις ηθικές και νομικές προεκτάσεις των τεχνολογικών εξελίξεων και των ψηφιακών εφαρμογών.

Μετά το γεμάτο διεθνές πρόγραμμα των προηγούμενων μηνών, το βάρος πλέον των δράσεων πέφτει στην εγχώρια δράση, με τις νέες προκλήσεις για τον οργανισμό που ηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα